V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Toplam devrilme momenti hatası

Merhaba, tek katlı bir mesken projesinde subasman kat tamamen 25 cm perde, zemin kat döşemesi asmolen döşemesi şeklinde projeyi sisteme girdim.
Rapor kısmında X ve Y yönünde toplam devrilme momenti sağlanamadı uyarısı alıyorum. Ayrıca Geometri Kontrolü yaptığımda (öyle bir durum olmadığı halde) P9 perdesi için üst kat perdesi alt kat perdesinden daha kalın uyarısı alıyorum.
Nasıl bir yol izlemem konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,
trkitaro:243748cf' Alıntı:
Merhaba, tek katlı bir mesken projesinde subasman kat tamamen 25 cm perde, zemin kat döşemesi asmolen döşemesi şeklinde projeyi sisteme girdim.
Rapor kısmında X ve Y yönünde toplam devrilme momenti sağlanamadı uyarısı alıyorum.
Projenizde DTS=3 ve BYS= 8 olduğu için Süneklik düzeyi sınırlı seçilip A31 e göre çözüm yapabilirsiniz.
Ayrıca Geometri Kontrolü yaptığımda (öyle bir durum olmadığı halde) P9 perdesi için üst kat perdesi alt kat perdesinden daha kalın uyarısı alıyorum.
Nasıl bir yol izlemem konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Ver 10.59 sürümünü kullanınız bu hatayı almayacaksınız. Kurulum linkine ve yapılan çalışmalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Not:
Perdelerinizi kabuk olarak modelleyiniz.
Bazı subasman perdelerinin altına bağ kirişi girilmiş. Bağ kirişleri konstrüktif elemanlarıdır ve üst yapı etkileşimli çözüm yapılmaz. Diğer perdelerin altında sürekli temel girildiği için de analiz modeli hatalı oluşur.

Levent Bey teşekkür ederim, subasman katta perde olduğu için süneklik düzeyi sınırlı girilebilir mi? Bir de sadece subasman kat perdelerini kabuk model seçsem yeterli olur herhalde.

trkitaro":1lo755i1' Alıntı:
Levent Bey teşekkür ederim, subasman katta perde olduğu için süneklik düzeyi sınırlı girilebilir mi? Bir de sadece subasman kat perdelerini kabuk model seçsem yeterli olur herhalde.
Süneklik düzeyi seçimi Deprem Tasarım sınıfına ve Bina Yükseklik sınıfına bağlıdır. Projenizde DTS=3 ve BYS= 8 olduğu için Süneklik düzeyi sınırlı seçilip A31 e göre çözüm yapabilirsiniz. TBDY 2018 madde 4.3.4.3 ve Tablo 4.1 incelenebilir.

Geri