Uygulanan tır yükü ve proje tasarım sonuçlarım

Bu proje 70*70 m açıklığında , yüksekliği 6 şar metreden 3 kat olacak şekilde tasarlanan bir sanayi yapısının tır yükünün etki ettirileceği katın bir bölümü çizilmiştir. Bu projeye perde istenmiyor. Yapmış olduğum tasarım ve girmiş olduğum yüklerin gerçekçiliği esasında yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • sanayi yapısı.cde
    776.6 KB · Görüntüleme: 28
Tır hangi tır ? Aashto sınıflandırması nedir ? Sadece geçiş yolu mu yoksa tırlar parkta edecek mi ? Bu sorulara yanıt verdikten sonra ancak yükleme yapabilirsiniz. Yükleriniz kesin olarak hatalı. Ayrıca sadece şerit yükleme ile çözüm yapılamaz. Damalı yükleme ve tekil yüklemede gerekir. Yine ayrıca bu tarz bir yapı sadece TBDY ve TSE500 esasları göz önüne alınarak projelendirilemez. Başka bir yığın özel kuralları var. Bilmiyorsanız yapmayın. Bırakın bilen birisi yapsın. Yapının ömür boyu sorumluluğu sizde kalacak bunu unutmayın.
 
Bu konuyu boşuna açmış olamayalım o zaman. Bunun gibi farklı tonajda araçların betonarme yapılara etkisi ve tasarımı konusunda bu yazılacaklar insanlara yol göstersin bilen herkes bildiğini adım adım yazsınlar veya bir örnek varsa o örneği gösterelim de insanlarda proje yapma konusunda piyasaya tutunabilsin. Şimdiden herkese teşekkürler.
 
Geri
Üst