V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

V11 sahiplerinin yardımına ihtiyacım var

KeremSarı

Yeni Üye
Merhabalar geliştirmeye çalıştığım bir ideCAD ürünü için V11'e sahip arkadaşlardan bir ufak bir isteğim var. Bir proje oluşturup C30 betona sahip minimum elemanla radye temel, kolon,perde, kiriş ve döşeme çizip .ifc formatında export etme ve bu konu altında paylaşma imkanınız var mıdır? Bu dosya içeriğini incelemek istiyorum. Yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkür ederim. :)

IFC export import olanakları için yardım sayfasını inceleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Basit projenin ideCAD projesi ve IFC projesi ektedir.
IFC model dosyalarını indirdikten sonra "cde" olan uzantılarını "ifc" olarak değiştirin.

Ekli dosyalar

Merhabalar geliştirmeye çalıştığım bir ideCAD ürünü için V11'e sahip arkadaşlardan bir ufak bir isteğim var. Bir proje oluşturup C30 betona sahip minimum elemanla radye temel, kolon,perde, kiriş ve döşeme çizip .ifc formatında export etme ve bu konu altında paylaşma imkanınız var mıdır? Bu dosya içeriğini incelemek istiyorum. Yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkür ederim. :)
amaç ne?

IFC export import olanakları için yardım sayfasını inceleyin.

Basit projenin ideCAD projesi ve IFC projesi ektedir.
IFC model dosyalarını indirdikten sonra "cde" olan uzantılarını "ifc" olarak değiştirin.
Abi çok teşekkür ederim bir sorum olacak IFC Statik.ifc olarak kaydettim ideCAD'e import ettim model geldi analiz ettim döşeme hata verdi sildim kendim ekledim döşemeyi bu sefer çalıştı acaba bunun nedeni ne olabilir.

1767110484928.png1767110487240.png

sn @keremsari
konuyu detaylı bir şekilde açıklama şansınız var mı?
Ben hobi olarak yazılım üzerine çalışmaları olan bir inşaat mühendisiyim şu anda da bir şirkette ARGE departmanında çalışıyorum. Sap2000,Midas Civil veya ideaStatica gibi analiz programları API (türkçesi Uygulama Programlama Arayüzü) desteği sağlıyor. Bu API dediğimiz şey bize bu programları kullanan mühendislerin yaptığı adımları kodlama dilleriyle (C#,python,VBA) otomatize eden bir programın bizlerin işlerini kolaylaştıran bir yardımcı oluyor.
En kısacası "Programda bir butona bastığımızda çalışan methodu (arka planda çalışan kodları), biz kodla doğrudan çağırıyoruz."

Ben de ideCAD bunu bize sunmuyor diye ama tabi bunu yapamayacağımız anlamına gelmiyor ki bunu elimde sadece deneme sürümüyle bunu yapabildim. Bunu yabancı programlara iş için yaparken bir de iç piyasada kullanılabilecek güçlü bir programa yapmayı düşündüm bunu da ideCAD'in desteklediği yollardan yapmaya çalışıyorum.

Eğer bana minimum düzeyde temel yapı elemanlarından oluşan ve mümkünse farklı beton sınıfı olan (örn C30) bir modeli .cde ya da .ifc formatıyla verebilirseniz işimi çok kolaylaştırmış olacaksınız. Tekrar teşekkür ederim.

Evet bu şekilde ama çok özür dilerim sizleri de uğraştırdım ama galiba V11'den deneme sürümüne import edilemiyor. Resimdeki gibi hata veriyor şimdi de siz bu .ifc dosyasını kendi ideCAD'inize import edebiliyorsunuz değil mi ? Sanırım ideCAD satın alana kadar uzayacak bu iş. Ayrıca tekrardan çok teşekkür ederim.

1767124899429.png

bu seçeneği seçtim. önceki dosyada diğeri seçiliydi.

image-20250528-143004.png

Son düzenleme:
Anladım yardımlarınız için teşekkür ederim unutmayacağım. Formatı açıp analiz ettiğimde şöyle bir hata alıyorum D05 için sanırsam ki küçük olmasıyla alakalı ama sorun yok.
1767128789606.png

Geri