V6 MİMARİ

SELAMLAR...
BEN KAPI PENCERE YARLEŞİMİNDE DAHA ÖNCE BAŞKA BİR BAŞLIK ADI ALTINDA SORUNUMU İLETMİŞTİM.KLEVYENİN SAĞDAKİ SAYILAR BÖLÜMÜNDEN KAPI PENCERE YÖNLERİNİ DEĞİŞTİREMİYORUM.VE AYRICA KAPI VE PENCEREYİ YERLEŞTİRİRKEN İSTEDİĞİM NOKTANIN EN AZ 10-15 cm İLERİSİNE ATIYO.İSTEDİĞİM YERE YAPIŞTIRMIYO.HER SEFERİNDE TAŞIMAK ZORUNDA KALIYORUM.ŞU ANA KADAR ÇİZDİĞİM YERDE BUNLARI TESBİT ETTİM.BUNLARDA YAVAŞLATIYO.AYARLARININZDA BİRŞEY VARDIR DERSENİZ EĞER BEN V5 KULLANICISIYIM.FERİDUN YARDIMOĞLU ÇOK İYİ BİLİR.HATA BULDUKÇA YAZMAYA DEVAM EDİCEM.İLK GÜNCELLEMEDE DÜZELTECEĞİNİZİ BİLDİĞİM İÇİN...
İYİ ÇALIŞMALAR.
 
KAPI VE PENCERELERİN İSTEDİĞİM YERE YAPIŞMAMASI BENİM AYARLARIMDAN KAYNAKLANAN BİR HATAYMIŞ.DUVAR AKSI DEMEM GEREKİYORMUŞ.
TEŞEKKÜR EDİYORUM ARZU HANIM.
 
Sn. Evrenor59,
klavyeyle ilgili tespitinizi dikkate alıyoruz. Katılımınız için biz teşekkür ederiz.

Saygılarımla...
 
SLM.
ARZU HANIM EKTEKİ PROJEMDE BİR SORUNUM VAR.ZANNEDİYORUM AYARLARIMDA BU SORUN.ÇÜNKÜ AYARLARI İLK HALİNE GETİRİLMİŞSAYFADA SORUN OLMUYOR.ARSAYI ÇİZDİM İÇLERE 3.00 METRELİK BAHÇE MESAFELERİ ATMAK İSTEDİM FAKAT İÇ TARAFA ATARSA DIŞ TARAFA ATMIYO DIŞ TARAFA ATARSA İÇ TARAFA ATMIYO VE NERDEN KAYNAKLANDIĞINI BİLEMEDİM.AYARLI SAYFAMI VE OFFSETLEMEK İSTEDİĞİM YERİ YOLLADIM.ÇOK İLGİÇ ÇÜNKÜ BAZEN ATIYO BAZEN ATMIYO ÇİZGİYİ.BİRDE SİZ DENEYİP BAKARSANIZ SEVİNİRİM.
İYİ ÇALIŞMALAR...
 
Sn Evrenor59,
çizgilerin hepsini silip undo yapın. Şimdi offsetleyin .Problem kalmıyor. Bir şekilde refresh problemi olmuş.
Bu 4 arsa çizgisi dwg'den aldığınız bir çizim miydi, 5 projesinden mi açtınız ya da 6 vers'da mı çizdiniz bilgi verirseniz
sevinirim.
iyi çalışmalar
 
SÜPÜRGELİK VE BORDÜR ÇOK KOLAY VE ÇOK ZEVKLİYMİŞ.HEMEN BİR DENEME YAPTIM VE İLK PROJEMDE UYGULAMAYA GEÇİCEM.KEŞKE BUNA BENZER BİR YÖNTEMLE BALKONDA ÇİZEBİLSEK.
 
Merhaba Zeliha Hanım,
argemiz şu aşamada; balkon, fransız balkon, teras gibi alanlarda kullanılmak üzere parametrik korkuluk ve küpeşte olanağı üzerinde çalışıyor. Çok kullanışlı
ve çalışması zevkli olacak. Yazdığınız için şimdiden müjdeyi vereyim dedim.

İyi çalışmalar
 
KİM DEMİŞ, İDE, MİMARİDE AYNI YERDE SAYIKLIYOR HİÇ KENDİNİ YENİLEMİYOR DİYE.BENİ HİÇ PİŞMAN ETMEDİNİZ ŞİMDİYE KADAR İDEYİ SEÇTİĞİM İÇİN.BU ARADA FERİDUN BEYİNDE KATKI VE YARDIMLARINI İNKAR EDEMEM.BENİM İÇİN FERİDUN BEYDE İDENİN BİR PARÇASIDIR.HER GEÇEN GÜN MİMARİDE VE BETONARMEDE DAHADA MÜKEMMEL OLMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ.İDEYLE ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ,SİZİNLE ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ.BALKONLARI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.
İYİ ÇALIŞMALAR.
 
Profil Objesi

v6 da 'profil objesi' ne tıklattığımda ''kesit tanımlanmamış'' diyor.
bazen de demiyor ve çizebiliyorum.
sebebi ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim:)
 
Merhaba,

**Katman ayarlarında çizim detayları kısmında duvar sıvası inaktif (işaretsiz) olabilir.
**Sıva çizim rengi arka plan renginde olabilir.
**Sıva kalınlığı 0 girilmiş olabilir.

İyi çalışmalar
 
birkaç sorum olacak.
1- ide statikte çözdüğüm bi projeyi mimariye atıp üzerinde çalıştıktan sonra bir kesit aldım bilhassa çatıda çok acayip şeyler çıktı(idestatikte oluşturduğum objeler düzgün çıkıyor.) projeyi ekledim.
2- merdiven korkuluklarında bir ayarlama yapılamıyor mu? merdivenlerin birinde herbasamağa bir korkuluk koyuyor,birinde 2 basamağa bir... ayriyetten korkuluk dönüşleri de yanlış zannımca.. kullanıcı hatası mı yoksa programdan mı kaynaklanıyor.
3-idestatik projesini mimaride açtıktan sonra oluşturduğum duvarlarda sıva gözükmüyor. direkt mimaride projeye başladığımda ise planlarda gösteriyor fakat kesitte sıvayı göstermiyor.(göstermesi gerekmez mi??)
4-kısayol tanımlarken 1'den fazla karakter girmemiz mümkün değil mi?? tek harfle zor oluyor zira:) bir de bence tanımlanan kısyolu çalıştırmak için onay gerekse bence daha rahat olur (Örn. 'm-Enter' Şeklinde.autocad daki gibi...)
teşekkür ederim.
 
Sn. yselimcamas,

**Katman ayarlarında çizim detayları kısmında duvar sıvası inaktif (işaretsiz) olabilir.

---Projenize baktım. Yukarıdaki durum var. Katman ayarlarında duvar sıvası kapalı. Açtığınızda sıvaları göreceksiniz.
Bir de projenizde Autosave (genel ayarlarda) 1 dk'ya ayarlanmış görünüyor. Bu şekilde çalışmanız mümkün değil. Dakika başı kayıt yapar program. Bu süreyi 30 dk gibi yaparsanız daha rahat çalışırsınız.

---Şu an için kesitte sıva çizimi otomatik verilmiyor. Duvarları katmanlı duvar (ayarlar menüsünden birleşik materyallere girerek sıvalı bir duvar katmanı tanımlayabilirsiniz.) şeklinde çizerseniz kesitlerde
sıvalar çizili gelecektir.

""merdiven korkuluklarında bir ayarlama yapılamıyor mu? merdivenlerin birinde herbasamağa bir korkuluk koyuyor,birinde 2 basamağa bir... ayriyetten korkuluk dönüşleri de yanlış zannımca.. kullanıcı hatası mı yoksa programdan mı kaynaklanıyor."" Korkuluk sakla göster ile isterseniz duvar tarafındaki korkulukları kaldırabilirsiniz. Korkuluk sayısı edit ile her kol ve sahanlık hattındaki korkuluk sayılarını değiştirebilirsiniz. Ayrıca korkuluğun basamak üzerindeki yerini sağa sola kaydırmak isterseniz merdiven ayarlarından (merdiven edit diyaloğu) 3D görüntü sekmesi altındaki korkuluk taşı yı tıklayıp taşımak istediğiniz korkuluğu bu diyalogtaki perspektif üzerinden seçip mouse'u sağa sola hareket ettirerek basamak üzerindeki yerine karar verebilirsiniz. Korkuluk dönüşlerinde yanlışlık yok.

**Kesit alındığında çatı bloğunu seçip özelliklerine girip çıkarsanız refresh olacak ve doğru görünecektir. Orada küçük bir regenerate problemi var. Ayrıca çatıda her yüzeyi çatı yüzeyi ile çizip bunlara ayrı ayrı detay tanımlamaya çalışmışsınız. Bence böyle yapmayın. Tek bir otomatik çatı çizin. Sonra örneğin merteğe girip "tüm saçaklara uygula" deyin. Ekte projenizi bu şekilde yapıp kaydettim.


Kolay gelsin
 
yselimcamas":31uckntj' Alıntı:
odt nedir??
bir örnekle bir pencerenin oluşturulup idemimari de kullanılmasını anlatmanız mümkün mü acaba?


Merhaba

ideCAD ODT programı, kapı / pencere gibi objeler tasarlıyabileceğiniz ve ideCAD Mimari ile birlikte kullanabileceğiniz, yardımcı bir programdır.
ideCAD ODT yi Windowsta Başlat --> Tüm Programlar --> ideCAD Mimari --> Araçlar --> ideCAD ODT yi tıklayarak çalıştırın.

Programı çalıştırdığınızda F1 tuşuna basarak yardıma ulaşabilirsiniz.
Yardım içerisinde Adım adım Pencere oluşturmak ve Adım Adım Kapı oluşturmak başlıkları var.
Bu başlıkları incelerseniz detaylı ve görsel olarak hazırlanmış kapı ve pencere objelerinin oluşturulması hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.
Takıldığınız bir kısım olursa, buradan yardımcı olmaya çalışırız.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst