V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

vakit ayırır cevaplayabilirseniz çok sevinirim

Raif Puder

Yeni Üye
Merhaba, biraz kafama takılan forumda cevabını bulamadığım sorular oluştu. vakit ayırır cevaplayabilirseniz çok sevinirim..

1-Programda havuz komutu ile yapılan çizimlerde çizim ve rapor verilmiyor diye biliyorum. Peki normal perde komutu ile çizsek ve içine radye tanımlasak, böyle bir çizim uygun mudur, doğru sonuç verir mi? Böyle çizilebiliyor ise su yükünü nasıl etkitmek gerekir. Havuzla alakalı bir eğitim videonuz var ama çok yüzeysel, çizimleri ve hesapalrı alabileceğimiz bir yöntem yok mudur?

2-Fiber model analizi ben tam olarak kavrayamadım, avantajları dezavantajları nedir, hangi durumda tercih edilir, bunları bi izah edebilir misiniz?

3-Yapımın üstünde ahşap çatı var ise,
a) çatı çizimi olmayacak sadece yükleri girilecek ise; son kat döşemesinin sabit ve hareketli yükünü kaç almam gerekir? (sistemde sadece kaplama olarak çatı yükü seçeneği var,)
b) çatı çiz komutu ile detaylı çatı çizimi yapacak olursam bu çatının yükü otomatikman döşemeye aktarılıyor mu?

4- Resmi makama proje verirken rapor olarak "Seçmeli Raporlar" kısmı komple çıktı alınıp mı veriliyor? bunun yanında idecadin bize sunduğu dinamik rapor, deprem raporu vs gibi raporlar var, bunları da almak gerekiyor mu? Yoksa bunlar sadece kullanıcı denetimi için mi?

5-Forumda bir postta "asansör çukurunu modellemede yapmayın, (radyede boşluk olmasın) sonradan 2d çizimde ekleyin" gibi bir öneri gördüm. Bu yaklaşım doğru mudur? Radye hesaplarında ve asanör perdesi hesaplarında bu yaklaşım farklı sonuç doğurmaz mı?

6-Ayarlar altındaki "Zemin Katmanları" dialogu zemin güçlendirmesi için bir dialog mudur? Değil ise ne için kullanılmaktadır?

7-Sihirbazda biz "dd2" seçmemize rağmen dd3 için de Ss Pga değerleri de listeleniyor. Neden dd3 te gösteriliyor, hesaplarımıza giriyor mu? Giriyorsa biz dd2 seçmişken neden dd3 te dahil oluyor?

1-Programda havuz komutu ile yapılan çizimlerde çizim ve rapor verilmiyor diye biliyorum. Peki normal perde komutu ile çizsek ve içine radye tanımlasak, böyle bir çizim uygun mudur, doğru sonuç verir mi? Böyle çizilebiliyor ise su yükünü nasıl etkitmek gerekir. Havuzla alakalı bir eğitim videonuz var ama çok yüzeysel, çizimleri ve hesapalrı alabileceğimiz bir yöntem yok mudur?
Forum sayfasını inceleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

3-Yapımın üstünde ahşap çatı var ise,
a) çatı çizimi olmayacak sadece yükleri girilecek ise; son kat döşemesinin sabit ve hareketli yükünü kaç almam gerekir? (sistemde sadece kaplama olarak çatı yükü seçeneği var,)
b) çatı çiz komutu ile detaylı çatı çizimi yapacak olursam bu çatının yükü otomatikman döşemeye aktarılıyor mu?
Ahşap çatı çizimi araçları mimari olarak çatı detaylarının çizimi için kullanılır veya çelik çatı çiziminde altlık olarak kullanabilirsiniz. Analiz modeline dahil edilmezler. Betonarme ve çelik elemanlara çatı yükleri aktarılmaz
Son kat döşemesine çatı tipine göre (kiremit/ shingel vs) m2 sabit yükü hesaplanarak ilave edilmeli.

4- Resmi makama proje verirken rapor olarak "Seçmeli Raporlar" kısmı komple çıktı alınıp mı veriliyor? bunun yanında idecadin bize sunduğu dinamik rapor, deprem raporu vs gibi raporlar var, bunları da almak gerekiyor mu? Yoksa bunlar sadece kullanıcı denetimi için mi?
Evet tüm raporlar istenmektedir. Raporlar kutucuğunu bir kere tıklayın tüm seçimler temizlenecektir. Birkere daha tıkladığınızda standart rapor formatı seçimleri yapılacaktır. Bu şekilde rapor alabilirsiniz.
1681133390897.png

5-Forumda bir postta "asansör çukurunu modellemede yapmayın, (radyede boşluk olmasın) sonradan 2d çizimde ekleyin" gibi bir öneri gördüm. Bu yaklaşım doğru mudur? Radye hesaplarında ve asanör perdesi hesaplarında bu yaklaşım farklı sonuç doğurmaz mı?
Asansör çukuru, temelin parçası olarak düşünülmeli, çukurun tamamı temel kalınlığında düşey elemanlar ve asansör çukurunun temeli devam ettirilerek konstrüktif detay verilebilir. Radye temel düz olarak ve analiz modeline dahil edilebilir.

6-Ayarlar altındaki "Zemin Katmanları" dialogu zemin güçlendirmesi için bir dialog mudur? Değil ise ne için kullanılmaktadır?
Zemin katmanları sadece kazık temel analizinde kullanılmaktadır.

7-Sihirbazda biz "dd2" seçmemize rağmen dd3 için de Ss Pga değerleri de listeleniyor. Neden dd3 te gösteriliyor, hesaplarımıza giriyor mu? Giriyorsa biz dd2 seçmişken neden dd3 te dahil oluyor?
DD3 deprem yer hareketi düzeyi, göreli kat ötelemelerinin sınırlandırılması kontrolünde kullanılmaktadır.

Geri