V11'i Online Satın Alın

Versiyon 7- Versiyon 8 Analiz Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan H.YILDIZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar

Ekteki Projede V8 İle çizdiğim bir projeden sistem çözülemiyor hatası aldım. Bodrum kat S2 Kolonunun olduğu düğüm noktası. Balkonu oluşturduğum Döşeme kenarıyla ilgili bir sorun var sildiğimde o hatayı almıyorum. Nerede Yanlış yapıyorum acaba yardımcı olur musunuz.

Deneme amaçlı 7 versiyon olarak kaydettim ve versiyon 7 de analiz yaptım analizde sıkıntı çıkmadı sadece S2 kolonunda B hatası veriyor.

v7 link
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

v8 link

Eklemeyi unuttuğum bir şey daha vardı. Eski versiyon olarak kaydettiğimde kesişimlerle böl komutu yeni versiyonda olmadığı için saplama kirişin olduğu yerde mesnetsiz kiriş hataları ve buna bağlı olarak döşeme sınırında problemler oluyor.

H.YILDIZ":2ifrlt9o' Alıntı:
Merhabalar

Ekteki Projede V8 İle çizdiğim bir projeden sistem çözülemiyor hatası aldım. Bodrum kat S2 Kolonunun olduğu düğüm noktası. Balkonu oluşturduğum Döşeme kenarıyla ilgili bir sorun var sildiğimde o hatayı almıyorum. Nerede Yanlış yapıyorum acaba yardımcı olur musunuz.

Deneme amaçlı 7 versiyon olarak kaydettim ve versiyon 7 de analiz yaptım analizde sıkıntı çıkmadı sadece S2 kolonunda B hatası veriyor.

v7 link

v8 link

Ver 8.5 sürümündeki sistem çözülemiyor uyarısı, D12 döşemesinden kaynaklanıyor.

Projeyi ver 8.5 sürümünde;
1-Tam rijit diyafram kabulüne göre çözüm yapabilirsiniz.
2-D12 döşemesinin sınırları ekteki örnekte olduğu gibi S3 kolonuna kadar döşeme kenarı ile oluşturulup, döşeme boşluğu komutu ile boşluk açılarak tanımlanabilir.
H.YILDIZ":2ifrlt9o' Alıntı:
Eklemeyi unuttuğum bir şey daha vardı. Eski versiyon olarak kaydettiğimde kesişimlerle böl komutu yeni versiyonda olmadığı için saplama kirişin olduğu yerde mesnetsiz kiriş hataları ve buna bağlı olarak döşeme sınırında problemler oluyor.
Ver 8.5 sürümüyle birlikte veri girişi mantığında kullanıcıların daha az hata yapmasını sağlayacak şekilde iyileştirmeler yapıldı. Bu nedenle proje dosyalarının eski versiyon olarak kayıt edilmesinde döşeme konturlarının bozulması beklenen bir durumdur. Bir sonraki güncellemede programda bu konuda kullanıcıya uyarı verilmesi planlanmaktadır.
Eski versiyon olarak aktarma çıkacak olan 8.xx versiyonlardan 8.xx veryiyonlara ara sürümler arasında mümkün olabilecektir.

Bİldiriminiz için teşekkür ederiz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Selamlar
İdeçelik 8 versiyonunda binanın yamukluğuna göre trimlenen çap kolonlarda yamuk uçlarında köşe Donatının çok yakınında 2 adet donatı çizmektedir. Yani kolonun bir köşesinde 3 adet Donatı çiziliyor. Bu konuda düzeltme düşünülüyormu.

Birde rijit Bodrum katlarda panel olarak girilen asansör perdeleri kolon aplikasyon aldığımız Zaman dışarda detaylandırılmıyor. Yani Asansör perdelerinde * aplikasyonda daima dışarda detaylandır* opsiyonu işlemiyor. Bu iki sebepten ötürü kolon aplikasyonları 7 versiyonunda almak zorunda kalıyorum.

Bir de ricam olacak rijit Bodrum katlarda çevre panelleri de dışarda detaylandır opsiyonu eklenebilirmi. Eskiden kolon aplikasyonda perde donatısı verilmiyordu. Şimdi opsiyonel olursa çok büyük rahatlık olacak
İyi çalışmalar teşekkür ler

Sent from my iPhone using Tapatalk

İde statik 7 versiyonunda farklı kotlardaki döşemeleri ; döşeme kenarı ( döşeme kenarı döşeme çizgisi değil) seçerek tanımlamak çok kolay ve hatasızdı. 8 versiyonunda döşeme kenarları seçerek döşeme tanımlamak imkansız gibi. Koyulacak döşemenin tüm kenarlarını dolaşmak isterken farklı yerlere gidiyor başarısız oluyor

AYDIN":2yhf8uz8' Alıntı:
Selamlar
İdeçelik 8 versiyonunda binanın yamukluğuna göre trimlenen çap kolonlarda yamuk uçlarında köşe Donatının çok yakınında 2 adet donatı çizmektedir. Yani kolonun bir köşesinde 3 adet Donatı çiziliyor. Bu konuda düzeltme düşünülüyormu.

Birde rijit Bodrum katlarda panel olarak girilen asansör perdeleri kolon aplikasyon aldığımız Zaman dışarda detaylandırılmıyor. Yani Asansör perdelerinde * aplikasyonda daima dışarda detaylandır* opsiyonu işlemiyor. Bu iki sebepten ötürü kolon aplikasyonları 7 versiyonunda almak zorunda kalıyorum.

Bir de ricam olacak rijit Bodrum katlarda çevre panelleri de dışarda detaylandır opsiyonu eklenebilirmi. Eskiden kolon aplikasyonda perde donatısı verilmiyordu. Şimdi opsiyonel olursa çok büyük rahatlık olacak

AYDIN":2yhf8uz8' Alıntı:
İde statik 7 versiyonunda farklı kotlardaki döşemeleri ; döşeme kenarı ( döşeme kenarı döşeme çizgisi değil) seçerek tanımlamak çok kolay ve hatasızdı. 8 versiyonunda döşeme kenarları seçerek döşeme tanımlamak imkansız gibi. Koyulacak döşemenin tüm kenarlarını dolaşmak isterken farklı yerlere gidiyor başarısız oluyor

Merhaba,

Bahsettiğiniz sorunlara ve isteğe ilişkin örnek projeler ekler misiniz?

İyi çalışmalar

Levent Özpak":1rhyvcxh' Alıntı:
AYDIN":1rhyvcxh' Alıntı:
Selamlar

AYDIN":1rhyvcxh' Alıntı:

Merhaba,

Bahsettiğiniz sorunlara ve isteğe ilişkin örnek projeler ekler misiniz?

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Farklı kotlardaki üst üste gelen döşemeler de 8 versiyonunda kontur seçerek döşeme oluşturma sıkıntılı.
7 versiyonunda kolaylıkla yapılıyordu.

Ekli dosyalar

AYDIN":1bpe4u7h' Alıntı:
Levent Özpak":1bpe4u7h' Alıntı:
AYDIN":1bpe4u7h' Alıntı:
Selamlar
İdeçelik 8 versiyonunda binanın yamukluğuna göre trimlenen çap kolonlarda yamuk uçlarında köşe Donatının çok yakınında 2 adet donatı çizmektedir. Yani kolonun bir köşesinde 3 adet Donatı çiziliyor. Bu konuda düzeltme düşünülüyor mu.
Poligon kolonların donatı çizimlerine ilişkin durum notlarımız arasına alınmış düzeltilmiş olup gelecek güncellemelerde size ulaştırılacaktır.

Perde özelliklerinde, Çizim sekmesinde "Detay bloğu çiz" seçeneğini işaretleyerek perde detaylarının dışarıda verilmesini sağlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• panel_özellikleri.PNG
    panel_özellikleri.PNG
    55 KB · Görüntüleme: 4,819
  • apl_1.PNG
    apl_1.PNG
    29.2 KB · Görüntüleme: 4,819
AYDIN":3sus0ozg' Alıntı:
Farklı kotlardaki üst üste gelen döşemeler de 8 versiyonunda kontur seçerek döşeme oluşturma sıkıntılı.
7 versiyonunda kolaylıkla yapılıyordu.
Sanıyorum Bodrum kattaki D18 döşemesinden bahsediyorsunuz... İlgili döşeme "Kontur seçerek döşeme oluştur" komutuyla oluşturulabiliyor. Sadece donatı aksının silinip, tekrar oluşturulması gerekiyor. Bu durum notlarımız arasına alınmıştır.
Donatı aksları, alt kottaki D16 döşemesinin katmanı değiştirilip, kapatıldıktan sonra "Betonarme Hesap Aksı Çiz" komutuyla donatı aksı tekrar çizilebilir.
İyi çalışmalar

Geri