V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

WİNDOWS 8 ÇIKTI İDECAD 7 NE ZAMAN ÇIKACAK

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SCETCHER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arzu Dural Gök":dj0e73lz' Alıntı:
Yüksek çözünürlükte aynı anda 2 render birden alırsanız bellek problemine bağlı kapanma yaşamanız gayet normal. Kaldı ki aynı bilgisayarda aynı anda 2 render birden almak size zaman kazandırmayacaktır. 1 render 20 dk'da, 2. render 20 dk'da bitiyorsa ikisini aynı anda render etmek 40 dk yerine ortalama 35 dk sürecektir. Ayrıca sizin forumda birkaç hafta önce istediğiniz; "ideCAD Render'ın render alırken kilitsiz çalışması" öneriniz dikkate alınmış ve 7.01'de kullanıma sunulmuştur. Başka bir makinada program kilidiyle ideCAD Render 7.01'ı açıp render'ı başlattıktan sonra, kilidi çıkarıp diğer makinada ideCAD Mimari 7.01'i açıp orada 2. render'ı alabilirsiniz. Kilit çıktıktan sonra diğer makinada render işlemi devam edecektir.

Çözünürlüğü arttırmak büyük baskılarda gerekir. Örneğin 70 dpi' da 2 m*2 m bir tabela basıp şantiyeye asacaksanız 5500 *5500 pixel yeterlidir. Dış mekanda kullanılacak görsellerde bu kalite gayet iyi sonuç verecektir. İç mekanda göz hizasında asılacak aynı boyuttaki tabela, fotoblok vb. için 7800*7800 pixel çözünürlük (100 dpi için) fazla fazla yeterlidir. (Daha küçük bile olabilir.) Görselin kalitesini döğrudan etkileyen, daha önce başka başlıklar altında da defalarca belirttiğim (iyi bir mimari sahne, doğru ve zevkli materyal kullanımı, güneşin konumu, gerçekliği arttıran detaylara yer vermek,iyi işlenmiş peyzaj vb ) gibi konulara öncelik vermeyip, render kalitesini abartılmış yüksek çözünürlükle çözmeye çalışmak, sadece beklenen render süresi ile orantılı olarak zaman kaybına neden olacaktır. Tavsiyem, alacağınız sahnenin nerede, hangi boyutlarda basılacağına karar verip, render ayarlarındaki baskı boyutlarını seçerek, dpi değerini 70-100 arasında tutup programın önerdiği çözünürlükte render almanızdır.

hata olayı 2 render birden alırken olmuyor. 2 render birden alabildiğini ve aynuı anda 4-5 program çalıştırabildiği halde kasılmadıgını yazmıştım. normal şartlarda hiç bir program açık değilken bile bahsettiğim proje hata veriyor. ancak 3 gün önceki kaydı hata vermeden normal bir şekilde render alıyor. en son 150 dpi. 9000*7000 piksel bir render aldım. 9:30 saat sürdü.
 
kilitsiz kullanım kolaylığı için ayrıca teşekkür ediyorum.
 
SCETCHER":zkpghj0b' Alıntı:
devam eden 2. render i iptal et dedim ve sonuç
mesajınızdan anladığım 2 render'ı aynı anda aldığınız ve programın kapandığı yönünde oldu. Tek bir render alırken her zaman kapanan bir proje varsa gönderin bakayım.
İyi çalışmalar
 
şuan ekliyordum projeyi birazdan gönderirim. biraz önce dediğiniz gibi a3 boyutunda 70 dpi yaklaşık 1700 pikselli render denedim yine aynı hatayı veriyor.
 
şu alan hesabı ile ilgili polyline olayınıda yapabilirsek çok iyi olacak. birde parafet duvarı kolaylığı
 
Projenizde sıkıntı var hakikaten. Render veya çözünürlüğe de bağlı değil sadece. Ön görüntüde zoom sınırlar yapınca da hata raporu çıkıyor. Projeyi incelenmek üzere argeye iletiyorum. Konuyla ilgili geri bildirim yapacağım.
SCETCHER":2fx54ird' Alıntı:
şuan ekliyordum projeyi birazdan gönderirim. biraz önce dediğiniz gibi a3 boyutunda 70 dpi yaklaşık 1700 pikselli render denedim yine aynı hatayı veriyor.
 
teşekkür ediyorum. ancak bu sıkıntıyı sürekli yaşamamın sebebini de öğrenmek isterim açıkçası. yaptıgım bir işlem veya kullandıgım profil objelerle ilgili bir sıkıntı oldugu kanısındayım.
 
Projenizde hataya sebep olan durum insan silüetlerinde her zaman kameraya çevir opsiyonunun seçili olması. Bununla ilgili düzeltmeyi yapıyoruz. Yeni exe'yi verene kadar bu opsiyonu kapatıp herhangi bir sıkıntı olmadan çalışabilirsiniz.

SCETCHER":2ethqfy4' Alıntı:
teşekkür ediyorum. ancak bu sıkıntıyı sürekli yaşamamın sebebini de öğrenmek isterim açıkçası. yaptıgım bir işlem veya kullandıgım profil objelerle ilgili bir sıkıntı oldugu kanısındayım.
 
Geri
Üst