V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yük Kombinasyonları İle Alakalı

kaganc

Yeni Üye
Merhabalar iyi günler;
G+Q+0.4S+Ex+0.3Ey+0.3Ez
veya
1.35G+1.05Q+1.5S+1.05Wr
gibi kombinasyonlar eklemek istiyorum. İdecad'in içinde bulunan örneğin Kaplama yükleri için bulunan 0.8-1.2sin(a) - 0.4 ve yine kaplama yüklerinin içinde bulunan kar yükleri ne olarak kombinasyonlara ekleniyor? Ben kendim bu S ve Wr, Wl gibi yükler tanımladıktan sonra idecad'in kendi hesapladığı yükleri kombinasyonlara ekleyebilir miyim? Ya da bu kombinasyonları projeme eklemek istersem nasıl yapmam mantıklı olur?
İyi çalışmalar, kolay gelsin.

Merhabalar iyi günler;
G+Q+0.4S+Ex+0.3Ey+0.3Ez
veya
1.35G+1.05Q+1.5S+1.05Wr
gibi kombinasyonlar eklemek istiyorum. İdecad'in içinde bulunan örneğin Kaplama yükleri için bulunan 0.8-1.2sin(a) - 0.4 ve yine kaplama yüklerinin içinde bulunan kar yükleri ne olarak kombinasyonlara ekleniyor? Ben kendim bu S ve Wr, Wl gibi yükler tanımladıktan sonra idecad'in kendi hesapladığı yükleri kombinasyonlara ekleyebilir miyim? Ya da bu kombinasyonları projeme eklemek istersem nasıl yapmam mantıklı olur?
İyi çalışmalar, kolay gelsin.

yükleme durumuna göre (rüzgar yükü, kar yükü) ve seçtiğiniz yönetmeliklere göre ideCAD statik kombinasyonları otomatik olarak tanımlar. Örneğin kar yükü veya rüzgar yüküni kaplamalara veya döşemelere tanımlayıp analiz yaparsanız aşağıda gösterdiğim resimde olduğu gibi yükleme kombinasyonlarını ilgili yönetmeliğe göre otomatik yapacaktır. Ancak bu yükleme durumunu kaplama özelliklerinden "kar yükü" veya "rüzgar yükü" bölümünün içine girerek tanımlamanız gerekiyor.

1788439772287.png

Eğer kullanıcı tanımlı (aşağıda gösterildiği gibi) bir yükleme tanımladıysanız ismi ne olursa olsun program bunu kullanıcı tanımlı bağımsız bir yükleme olarak algılar. Dolayısıyla kullanıcı tanımlı kombinasyon eklemeniz gerekmektedir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Geri