cassabotanic

Tanınmış Üye
Yığma yapı hesabı için , 6.0031 ile kucuk bir yığma bina tasarladım. Menüden panel tıklayarak yapınızın mimarisini çiziyorsunuz. Kapı ve pencerelere tıklayarak kapı ve pencereleri yerleştiriyorsunuz. Döşeme tıklayarak döşemenizi giriyorsunuz. Panel elemanının materyalini tuğla duvar özelliklerini girerek tanımlıyorsunuz. Temellerini ince bir plak şeklinde radye olarak tanımlayabileceğiniz gibi sürekli temel olarak da girebilirsiniz. Kolay gelsin
 
İdecad 6.0012 vresiyonu kullanıyorum. Dedğiniz gibi bende denedim fakat panel özelliklerini tuğla duvar olarak nasıl tanımlıyorsunuz? Bi de sizin kullandığınız versiyon ne zaman çıktı ?
 
Sizin yaptığınız çalışmanın yönetmeliğe uymadığını söylemeliyim.Duvar üstüne hatıl dönmek zorunludur ve düşey hatıl tasarımcıya kalmıştır. Sizin dediğiniz gibi paneli duvar olarak tanımlamak bence yanlış bir uygulama. Perdeyi duvar olarak nasıl tanımlayabildiğiniz öyle bir seçenek malesef idecadde yok.
 
ideCAD de Taşıyıcı tuğla duvarı panel olarak tanımlıyorsunuz , fakat malzeme ozelliklerini tuğla duvara uygun giriyorsunuz. ideCAD in bu mantığı ile isteseniz. Perdeye "cam" materyal ozellikleri atayıp perdeyi "cam" gibi davrandırabilirsiniz. Sizin yapacağınız uygun elastisite modulunu tanımlamaktan ibaret.

Hatılları ve düşey hatılları çubuk olarak modellemek de mümkün ideCAD ile. Yığma yapının analizinde duvarları shell olarak modellemek hatalı ise sizce nasıl modellenmeli ?

Yığma yapıların yönetmelik kontrolleri ayrı mesele ideCAD bu kontrolleri yapmıyor.
 
burada yatay hatılları perdelerin üzerine mi tanımlayacağız?
 
Evet hatılları perdenin uzerine tanımlayacağız. Düşey hatılları da kolon olarak gireceğiz. Boyle bir basit model oluşturdum ve sap2000 programına da aktardım.
 
Şu an için veremiyorsunuz, ancak ilerideki versiyonlara ekleyebiliriz, programın teknolojisi bunu yapmaya müsait. Ancak siz de takdir edersiniz ki yeni özellikleri bir öncelik sıralamasına göre programa ekliyoruz, herpsini bir seferde yapmamız mümkün değil.
Hem buraya yazılan, hem bize diğer yollardan iletilen isteklerin hepsini mutlaka dikkate alıyoruz.
 
Malzeme özelliklerini tuğla duvar olarak nasıl giriyoruz dostum onuda açıklarmısın?
 
Tuğla Duvar birim hacim ağırlığı (g) ( kg/m3) : 1064
Tuğla Duvar Elastisite Modülü (Eme) (Mpa) : 1393
Tuğla Duvar Prizma Basınç Dayanımı (fme) (MPa) : 1.86
 
cassabotanic":2s1vxx4u' Alıntı:
Tuğla Duvar birim hacim ağırlığı (g) ( kg/m3) : 1064
Tuğla Duvar Elastisite Modülü (Eme) (Mpa) : 1393
Tuğla Duvar Prizma Basınç Dayanımı (fme) (MPa) : 1.86

peki duvarı panel olarak giriyoruz. donatıları mı siliyoruz. bir de panel tanımı daha homojen bir malzeme tanımlamak demek. halbuki duvarlar tuğla+harç+sıva şeklinde.
 
Geri
Üst