Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhabalar b+z+1 projemin y yönünde göreli kat ötelemelerini çözemiyorum, perde ekledim ne yaptıysam olmadı, ikinci bir göz olarak tavsiyede bulunabilecek meslektaşım varsa beraber düşünelim istedim şimdiden teşekkürler
kolonların güçlü eksenlerini ataletinin fazla olduğu yönü Y eksenine doğru çevirebilirsiniz. O yöndeki rijitliği artırmak için.
ayrıca burulma oranı fazla. 1.6 1.7 mertebelerinde. 1.4 üstü değerler 'extreme torsion' olarak geçer. bence azaltmalısını. Yapının sol kenarına yakın bölgelerinde perde yerleşimleri yapmak veya artırmak burulmayı azaltacaktır. Deprem yüklemeleri altında deformasyon şekillerini incelerseniz en büyük deplasmanların yapının sol kenarında olduğunu görebilirsiniz. Göreli kat oranlarını azaltmak için burulmayı azaltmanız gerekir.
Ömer beyin önerilerini dikkate aldığınızda sorun büyük ihtimalle çözülmeli, sınır değerleri biraz aştığı için uyarı alıyorsunuz,
pek tavsiye etmesem de son çare olarak; uygulama detayını vermek şartı ile esnek derz seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.