V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

YAPI DEPLASMAN DEĞERLENDİRMESİ

hatice bayram

Etkin Üye
Merhaba projelerimizi çözdürdükten sonra hesap raporlarında bir hata almaksızın analiz sonucunu değerlendirirken analiz sonuçlarını gösteren renkli şablonlarda yapımızı nasıl değerlendireceğiz? yapının yapabileceği maksimum deplasman miktarı hususunda nasıl yaklaşımlarda bulunuyorsunuz? ben bir proje eklemek istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. genel olarak projemi değerlendirir misiniz?
 

Ekli dosyalar

evet levent bey bunları rapordan takip ediyorum herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum ancak şu analiz sonuçları 3 boyutlu ekranda analiz sistemi görüntüleme seçenekleri sayfasında deformasyon seçeneğinde çeşitli yükler altında yapının şekil değiştirmesi çeşitli renk skalasıyla gösteriliyor burda maviden kırmızıya kadar renkler var. bu renkler bizim için bir şey ifade etmeli mi?
 
Projenizi eklediğiniz haliyle V10.92 sürümünde analiz yapıldığında göreli kat öteleme sorunu vermektedir.
V10.92 sürümünü kullanmanızı öneririz. V10.20 sürümünden V10.92 sürümüne kadar yapılan çalışmalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Analiz görselleştirme penceresindeki deplasman değerleri ham değerlerdir. Yapı davranışı hakkında fikir verir.
 
peki çok teşekkür ediyorum levent bey bir sorum daha olacak size a blok b blok ve ortada otopark olacak şekilde bir projem var bu projemi tek paftada temelde dilatasyonsuz fakat blokları dilatasyonla ayırarak çözüm yapmak istiyorum ancak blokların kat yükseklikleri farklı böyle bir durumda kat kotlarını nasıl ayrı ayrı tanımlayacağız?
 
Yapıların taşıyıcı sistem tipi seçimi, perde devrilme kontrolleri, rijit kat tanımları vb. yönetmelik kontrolleri açısından da ayrı proje dosyalarında çözümlenmesi uygun olur.
Tek temel çözümü yapılacaksa, bu aşamada dilatasyonların hepsinin tek proje dosyasında toplanıp, taşıyıcı sitem tipinin, emniyetli yönde kalacak şekilde seçilip, temel çözümü yapılmasını önerebilirim. Farklı yükseklikteki bloklar için, kat yüksekliği diğerine göre az olan bloğa ait elemanların kotları uygun şekilde düzenleme yapılabilir.
Ayrıca blokların birleştiği kısımlardaki kolon grupları için zımbalama kontrolünün manuel olarak yapılması gerekir. (programda her kolon için ayrı ayrı zımbalama kontrolü yapılır)
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst