V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yeni Gelecek Çelik Olanakları

Merhaba,

Öncelikle forumunuzu sürekli takip eden bir kullanıcınızım. Yaklaşık 3 yıldan beri özellikle hangar tipi yapılarda ideçelik sayesinde proje yaptık. Bize vermiş olduğu katkı ve yabancı menşeili programları satın almaktan(çok pahalı) ve analizi Sap2000de yapalım çizimi burada yapalım derdinden kurtardı. Bunun için teşekkür ediyorum.
Sanırım yeni deprem yönetmeliğinden kaynaklı uzun zamandan beri Çelikle alakalı (özellikle makrolar) betonarme-çelik birleşimleri vb. bir güncelleme olmadı.

Geçenlerde forumda 11. versiyonun çıkışı ile alakalı İsmail bey 2023 yılının ilk çeyreğini işaret etti.

Planlanan yeni özellikler hakkında bilgi verebilme şansınız var mı? Benim gibi birçok kullanıcı yeni gelecek özellikleri sabırsızlıkla bekliyordur. Mesela Kalıp-iskele çizimleri programa entegre edilmeden görselleri paylaşılmıştı. Buna benzer bir bilgi edinebilir miyiz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Deprem yönetmeliği revizyonu çıkış tarihi malesef sürekli erteleniyor. Daha önce 2022 sonu olarak alınan bilgiye istinaden 2023 ilk çeyrek olarak duyurduk. Ancak hala bir hareket yok. Ana versiyon çıkış tarihi yönetmelik çıkış tarihine bağlı. Eklenen olanakları da, versiyon çıkış zamanı yaklaştığında mutlaka duyururuz.

Deprem yönetmeliği revizyonu çıkış tarihi malesef sürekli erteleniyor. Daha önce 2022 sonu olarak alınan bilgiye istinaden 2023 ilk çeyrek olarak duyurduk. Ancak hala bir hareket yok. Ana versiyon çıkış tarihi yönetmelik çıkış tarihine bağlı. Eklenen olanakları da, versiyon çıkış zamanı yaklaştığında mutlaka duyururuz.
Ne yazık ki yönetmelik konusu iki akademik grup arasında çekişme konusu olup sakıza döndü. Yazık...

zaten %95 ASCE'yi kopyala yapıştır yapıyorsun. Neyin kavgasını veriyorlar (yönetmeliği hazırlayanlar) anlamadım ki. ASCE'yi ve ilgili diğer Amerikan yönetmeliklerini direk Türkçe'ye çevirip yayınlasınlar memlekete daha faydalı olur.

Yönetmelikteki betonarmede plastik dönme ile ilgili formüllerde düzenleme ve pushover metodundaki yüzde 70 kütle katılım oranının belirli şartlar dahilinde azaltılması önceden duyduklarımdandı kesin olmamakla birlikte. zaten yönetmelik performans analizinde asce betonarmede acı çelikte de aısc amerikan yönetmeliği ağırlıklı. amerikan yönetmeliğini kardeş yönetmelik ilan etsinler(!)

Son düzenleme:
İsmail Bey,

Daha önce 2023 yılının ilk çeyreği güncelleme (yönetmeliğe bağlı) ile ilgili bir güncelleme olabileceğinden bahsetmiştiniz. Fakat yönetmelikle ilgili bir gelişme yok herhalde. Yeni olanaklar ile ilgili (makrolar vb) bir güncelleme planlanıyor mu?

Geri