V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yeni projem için birkaç sorum var

yeterli gelmediğine nasıl bakabilirim
şeyma hanım üst donatı da lazım

q14/10 kullanmışsınız yani 15.394 cm2/m yeterli görünüyor ancak özellikle açıklıkta üst donatınız yok aşağıdaki gibi arttırılmış düşey yükler diyagramında pozitif momentleri karşılayamayacağınız anlamına geliyor.

1764938997677.png

Yasin bey @Yasin TEZEL burada daha büyük bir problem keşfettim sanırım ya da sadece bende oluyor bendekini ekliyorum. radye temeli 69-70-71-72cm denemenizi tavsiye ediyorum. açıklık momenti niyeyse 3ten 37ye fırlıyor bu bana mantıklı gelmedi bir problem var gibi.

Ekli dosyalar

radye75cm iken zımbalama sorunu yok
ana 22 ilavede 26-30 açınca güzel donatı veriyor
ekonomi problem derseniz yeni bir hesap aksı tanımlayın boyuttan değiştirin açıklğını vs

Ekli dosyalar

Çok özür dilerim ama neden böyle yapmamız gerektiğini anlayamadım bunu çözmenin başka bir yolu yok mudur ∅20 yaparsam ne derler bilemiyorum ve bunu tam olarak neden yaptığımı anlatabileceğimi de sanmıyorum acaba siz anlatabilir misiniz

Çok özür dilerim ama neden böyle yapmamız gerektiğini anlayamadım bunu çözmenin başka bir yolu yok mudur ∅20 yaparsam ne derler bilemiyorum ve bunu tam olarak neden yaptığımı anlatabileceğimi de sanmıyorum acaba siz anlatabilir misiniz
ben bugüne kadar üst demirsiz radye temel görmedim valla
onlar size anlatsın neden üst demir olmaması gerektiğini
neden böyle abidik gubidik bir mimari yaptıklarını
neden bitişik nizamda temel için ampatman mesafesi bırakmadıklarını
neden bitişik nizamda kalıp imalatı için bir boşluk bırakmadıklarını anlatsınlar size
soranlara onlara deyin ki 3 kuruşa 5 köfte yokmuş deyin onlara

ben bugüne kadar üst demirsiz radye temel görmedim valla
onlar size anlatsın neden üst demir olmaması gerektiğini
neden böyle abidik gubidik bir mimari yaptıklarını
neden bitişik nizamda temel için ampatman mesafesi bırakmadıklarını
neden bitişik nizamda kalıp imalatı için bir boşluk bırakmadıklarını anlatsınlar size
soranlara onlara deyin ki 3 kuruşa 5 köfte yokmuş deyin onlara
Anladım çok teşekkür ederim sanırım ben yapamadım bu projeyi diyip göndersem daha iyi

Bir de sürekli temel denemeye mi çalışsam acaba
eğer zeminde 50 yıllık konsolidasyon oturmalarının stabil ve tüm temel altında benzer olacağını düşünüyorsanız olabilir fakat genelde radye dışında farklı lokal oturmalar yaşanabiliyor kolon altlarında vs

temelde ampatman niye yapmadınız?

yatak katsayısı ve qt taşıma gücü doğru girildi mi?

ön tarafta yol olduğu için ampatman yapamadım değerlerim tasarım dayanımımız 25 yatak katsayımız 3000
ön neresi ki? sağ sol aşağı? 3 kenarda da ampatman göremedim. en az temel kalınlığının yarısı kadar ampatman mesafesi önerilir.

ayrıca rijit kat olmasa da iki yüklemeli durumu önermişler

size iki model çözdüm birinde yukarıdaki ampatman 70cm kadar offsetli akstan o daha iyi durdu gözüme
radye parametrelerinden ilave min uzunluğu ve katlamasını 1cm yaptım dolayısıyla 1cmlik donatıyı istemesinler bir zahmet belli ki gerilme yığını o
ama yine de siz üzerine elle demir çizin ne çizebiliyorsanız maksimum

Ekli dosyalar

Geri