puncover":zrtv1c8o' Alıntı:Zımbalama donatısı detaylarını 2d olanaklarıyla -hesap raporuna göre- kendiniz çizmeniz gerekiyor.
Merhabalegasov:2kwyfz9s' Alıntı:puncover:2kwyfz9s' Alıntı:Zımbalama donatısı detaylarını 2d olanaklarıyla -hesap raporuna göre- kendiniz çizmeniz gerekiyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yanıtınız için teşekkürler. Kendimi geliştirmek için çeşitli uygulamalar yapıyorum. Bugün zımbalama donatılarına bakmak istedim. Normalde zımbalama hatası veren kolonların altına zımbalama donatısı ekleyince düzeliyor. Ancak bu uygulamanın şantiyede nasıl uygulandığını tam anlayamadım. Majör ve minör boyutları tam olarak neyi ifade ediyor? Etriye sayıları ve aralıkları ile karşılaştırınca bir sonuca varamadım.
Merhabamühendise":1us2dbeu' Alıntı:]Merhaba arkadaşlar, yapının çevresinde su basman perdesi olduğu zaman yapı çevresinde bulunan kolonlarda radye temel zımbalama kontrolü hesabı yapılmıyor.Nasıl yaptırabiliriz.
burda sarı ile işaretlediğim kolonlarda tek zımbalama kontrolü hesabı yapılıyor
[attachment=0]2.JPG[/attachment
Merhabalar,Levent Özpak":qtv919hc' Alıntı:Merhabamühendise":qtv919hc' Alıntı:]Merhaba arkadaşlar, yapının çevresinde su basman perdesi olduğu zaman yapı çevresinde bulunan kolonlarda radye temel zımbalama kontrolü hesabı yapılmıyor.Nasıl yaptırabiliriz.
burda sarı ile işaretlediğim kolonlarda tek zımbalama kontrolü hesabı yapılıyor
[attachment=0]2.JPG[/attachment
Subasman perdelerine bağlı kolonlarda zımbalama kontrolü yapılmamaktadır. Bu elemanlar kolonlara ve temele bağlı olduğundan zımbalama hesabında olumlu katkı sunacak ve düzlemdışı kayma gerilmelerini azaltacaktır. Zımbalama kontrolü yapılmak isteniyorsa subasman perdeleri silinerek analiz yapılabilir. Bu durumda kolonlarda zımbalama kontrolü yapılacaktır.
İyi çalışmalar
Merhaba,musabcoban":33ouhgai' Alıntı:Merhabalar,
Afyonkarahisar Belediyesi'nde perdelere bağlı köşe kolonların zımbalama tahkikini istiyor mutlaka. Ve perdeleri silmeden STA4 kulllanıcılarının bu tahkikleri sunduklarını söylüyor belediyedeki mühendis. Bu problemi çözmek için kıvranıyorum iki gündür. Lütfen perdeleri silmeden rapora ulaşabilmem için yardımcı olun. Acil cevaplarınızı beklemekteyim.
İyi çalışmalar,
Saygılarımla...