V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

zımbalama guvenlığı

Radye temel analizinde perdede “Radye temel zımbalama güvenliği sağlanmıyor” uyarısı almaktayım. Model ve analiz kontrollerinde gerekli düzenlemeleri yapmama rağmen ilgili zımbalama kontrolü sağlanmamaktadır.

Bu durumun hangi parametre veya tasarım kriterinden kaynaklandığını tespit edebilmeniz için destek rica ediyorum. Özellikle zımbalama kontrolünün nasıl iyileştirilebileceği, gerekli donatı düzenlemesinin nasıl yapılması gerektiği ve IDECAD içerisinde hangi ayarların kontrol edilmesi gerektiği konusunda yönlendirme rica ederim. (temel kalınlıgını arttırmadan)

Ekli dosyalar

Asansör perdesi kotlarını temel üst kotuna getirin. Asansör çukurunu modele dahil etmeyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Forum ve yardım sayfalarını inceleyiniz.
Temelde ampatman yapılabilecek şekilde modelde düzenleme yapabilirseniz zımbalama dayanımına katkısı olacaktır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

konu temel zımbalama sorunu. kat sayısı 9 rd=70 cmde zımbalama çıkması normaldir. (ilgili 2 perde temele tam sınırda basmaktadır.) arada boş bıraktığınız alanı mevcut temele ekleyerek tek temel olarak rd=95, donatı çapı fii 18 seçerek çözebilirsiniz. başka şekilde çözebilirseniz o da olur

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Belirttiğiniz şekilde radye kalınlığını 95 cm’ye çıkarıp Ø18 donatı kullanarak çözüm yapılabileceğini anlıyorum. Ancak bu çözümün, projenin bulunduğu bölgedeki uygulamalar açısından oldukça yüksek bir temel kalınlığı ve donatı yoğunluğu oluşturacağını düşünüyorum.

Benim modelleme, perde-temel birleşimi, yük aktarımı, rijitlik veya başka bir tanımlamada hata yapmış olabileceğimi düşünüyorum. Çünkü kalınlığı, beton sınıfını, zımbalama donatısını ve perde boyutlarını değiştirmeme rağmen sonucun değişmemesi de modelde kontrol edilmesi gereken farklı bir durum olduğunu düşündürüyor.

Bu nedenle mümkünse model üzerinden özellikle temele sınırda basan iki perdenin tanımlanması, zımbalama kontrol çevresi ve temele aktarılan yüklerin kontrol edilerek hatanın kaynağının tespit edilmesini rica ediyorum.

Amacımız sadece hesabı bir şekilde kurtarmak değil, modelde veya tanımlamalarda varsa hatayı tespit ederek mühendislik açısından daha makul ve uygulanabilir bir çözüm elde etmek.

Ekli dosyalar

Geri