Zımbalama sorununu aşmak için neler yapabilirim

merhaba, ekteki projemde 5 hata var. zımbalama hatası için ne yaptıysam çözemedim bir türlü. aynı şekilde donatı yetersiz olan hatalarda da donatı miktarını artırmama rağmen hatalar çözülmedi. saatlerdir ne yaptıysam hatalar çözülmedi. rica etsem bakabilir misiniz acil.
projede 50 cm lik su basman perdeleri var, döşeme ile temel arasında 50 cmlik kot var(dolgu var). karışıklık olmasın diye önceden söyleyeyim dedim. teşekkür ederim şimdiden. yardımlarınızı bekliyorum
 

Ekli dosyalar

  • +++.cde
    18.2 MB · Görüntüleme: 8
  • ++.PNG
    ++.PNG
    9.9 KB · Görüntüleme: 35
  • temel üstü dolgu.PNG
    temel üstü dolgu.PNG
    47.7 KB · Görüntüleme: 38
projede 50 cm lik su basman perdeleri var, döşeme ile temel arasında 50 cmlik kot var(dolgu var). karışıklık olmasın diye önceden söyleyeyim dedim.
Önerilerim;
--50 cm perdeleri su basman perdesi olarak işaretleyin, daha iyisi bu perdeleri kaldırın,
--50 cm perdelerin üzerinde -4,5 m kotunda döşemelerin tamamını silin. (Silinmezse modelleme hatası oluşmuş olur)
--4,5 m kotuna döşeme yapacaksanız altına stabilize serip üzerine 10-15 cm beton döküp arasına hasır çelik koyabilirsiniz, bunu da çizimde gösterebilirsiniz.
1674828829556.png
 
--50 cm perdeleri su basman perdesi olarak işaretleyin, daha iyisi bu perdeleri kaldırın, --> Ünver bey, bu perdeleri su basman perdesi olarak işaretlemiştim önceden.

--4,5 m kotuna döşeme yapacaksanız altına stabilize serip üzerine 10-15 cm beton döküp arasına hasır çelik koyabilirsiniz, bunu da çizimde gösterebilirsiniz. --> çizimde bunu nasıl gösterebilirim, detayları nereden bulabilirim
 
Merhabalar, projemdeki zımbalama ve döşeme sehim sorununu çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • proje11.cde
    53.3 MB · Görüntüleme: 7
Geri
Üst