Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi çok aşırı derecede uzak çıkıyor. Üst katlarda normal olan zemin katta neden bu kadar fark atıyor. Ne yapabilirim ? (göreli kat ötelemem var onu biliyorum.)
Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi çok aşırı derecede uzak çıkıyor. Üst katlarda normal olan zemin katta neden bu kadar fark atıyor. Ne yapabilirim ? (göreli kat ötelemem var onu biliyorum.)
Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi çok aşırı derecede uzak çıkıyor. Üst katlarda normal olan zemin katta neden bu kadar fark atıyor. Ne yapabilirim ?
Merhabalar,
Rijitlik merkeziyle kütle merkezini daha da yaklaştırmak için rijitlik merkezini çekmek istedğim yöndeki kolonu iptal edip yerine perde koyuyorum. Aksine yaklaşacağına daha da uzaklaşıyor. Perde koyunca kesme kuvveti azalıyor o bölgede ondan dolayı mı azalıyor ? Ben daha önce rijitlik merkezini sadece düşey taşıyıcı elamanlarının atalet momentiyle oluşturduğu merkez diye düşünüyordum hep yanılıyormuşum .