zemin taşıma gücü ve radye donatı yetersiz

herkese iyi çalışmalar. zemin taşıma gücü 30 ve yatak katsayısı 2100. 8 katlı yapı ve temel derinliği 90 cm. yatak katsayısı yüksek olunca güvenli tarafta kalmış olmuyor muyuz. ama aksine 1750 yatak katsayısı olduğunda düzeliyor. temel kalınlığı arttıkça ve ampatman büyüdükçe daha da artıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim
 
Merhaba,
-radye temelde gerilme kontrollerini ortalama gerilmeye göre yap işaretli tikini kaldırıp,maksimum gerilmelere göre kontrol yaptırın.
-merdiven yükseklikleri ve bazı noktalardaki merdiven mesnetlenme koşulları hatalıydı onlar düzenlendi.
-y yönündeki 25 cm lik perdeler yönetmelikteki kalınlık kat yüksekliği oranı kuralı gereği zemin katta minimum 30 cm olmalı. diğer katlarda da bence süreklilik açısından aynı kalınlıkta devam etmeli ve bu perdeler grup perde olmadığı için ilgili perdelere verilen grup adı silindi.
-öneri modelinde ben görseldeki gibi kirişleri 50x40 olarak sürekliliğin sağlanması adına düzenledim fakat bu hususta nihai karar sizin. dilerseniz siz bu bölümü öneri modelinden sizin orjinal modelinizdeki gibi de yapabilirsiniz.eğer bu modelden devam ederseniz yuvarlak içine almış olduğum kirişlerin bağlanma noktalarını yeniden modellemenizi öneririm.
-öneri modelinde ünver beyin bahsettiği gibi fiber beton modeli kullanıldı ve radye temeldeki donatı alanı yetersizliğine sahip ilave donatıların aralıkları azaltılarak hata giderildi.siz kapasite oranını aşan kırmızı renkli kirişlere gövde donatısı ilave ederek kapasite oranını 1 in altına çekebilirsiniz.

kolay gelsin,iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • V.S ÖNERİ-K.Y.cde
    10.4 MB · Görüntüleme: 10
  • KİRİŞLER.PNG
    KİRİŞLER.PNG
    73.5 KB · Görüntüleme: 44
Geri
Üst