Zemin yatak katsayısı

b.ersin

Yeni Üye
Zemin yatak katsayısı 50000 olan zeminde zemin emniyet gerilmesi 2.0 kg/cm2 . zemin kaya. bu zeminde yapılacak inşaatın temelini sürekli temel yapmak istiyorum fakat yatak katsayısı 50000 girdiğimde temel gerilmeleri kurtarmıyor. yatak katsayısını düşük girdiğimde temellerdeki gerilmelerde azalıyor. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
 
b.ersin:7ivk9z5c' Alıntı:
Zemin yatak katsayısı 50000 olan zeminde zemin emniyet gerilmesi 2.0 kg/cm2. zemin kaya. bu zeminde yapılacak inşaatın temelini sürekli temel yapmak istiyorum fakat yatak katsayısı 50000 girdiğimde temel gerilmeleri kurtarmıyor. yatak katsayısını düşük girdiğimde temellerdeki gerilmelerde azalıyor. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
ortalama gerilmeye göre hesap yapınca problem çözüldü ama maks gerilmede neden gerilmeler abartılı çıktı bulamadım
 
Yatay katsayısının büyümesi, düşey deplasmanlara bağlı olarak zemin gerilmelerin artmasına yol açabilir.

Herhangi bir proje eklemediğiniz için isabetli bir değerlendirme yapmak mümkün olmuyor.

Ancak zeminin göreli sağlam olduğu durumlarda zemin emniyet gerilmesini, ortalama gerilemeye göre kontrol etmeniz mantıklı olacaktır...

İyi çalışmalar...
 
Zemin yatak katsayısı 3600 olarak çizilmiş bir projem var. Zemin emniyet gerilme değeri değişmeksizin yatak katsayısı 2000 olarak değiştirmem gerekiyor. Projede temeller dışında etkilenen bir yer olur mu? Sürekli temellerde gerilmeler kurtarırsa donatı düzeninde değişiklik olur mu?
 
tüm donatıları kilitleyin. tekrar analiz yapın. donatısı değişen eleman olursa/yetersiz donatı durumunu tespit edebilirsiniz.
 
Geri
Üst