V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Zf Zemin parametre girişi yaparken Pga ve Pgv Girişi

Zf tanımlı ,Spektrum oluşturma işlemini yaptım fakat PGA VE PGV değerlerini girişini nasıl yapacağımı göremedim yardımcı olur musunuz.forumda gördüğüm zf zemınler ıcın veri girişi pdf ekledım. modelimi de pdf olarak ekledim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

10 versiyonda ZF zemin sınıfı için dışarıdan spektrum tanımlanmaktadır. Dolayısıyla Pga ve Pgv değerlerini girmenize gerek yoktur. Tasarım gözetmeninden aldığınız ölçeklenmiş ivme spektrumunu doğrudan programa import etmeniz yeterlidir.
Raporlarda basılan değerler ise TBDY sihirbazından bulunan değerlerdir. Zf türü zemine ait değerler basılmamaktadır. Rapordaki farklılık bundan dolayı oluşmaktadır. Bu aşamada pdf düzenleyici bir programla raporlarda yer alan Sds ve Sd1 değerlerini düzenlemesini ve/veya denetim merciine bu durumun izah edilmesini önerebiliriz.

Not:
11 versiyonunda TBDY 2018 Analiz ayarları sihirbazına ZF türü zemin için Fs ve F1 değerlerinin girilerek daha kolay spektrum eğrisi tanımlama olanağı eklenmiştir. Ve raporda da bu bilgiler basılmaktadır.

Daha fazla bilgi için:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1764663034505.png

Saygılarımla.

Geri