V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

idecadden autocade dosya aktarmak

idecadden autocade dosya aktardığımda çalışmada örneğin duvarlarda, kolonlarda çizgi tipi, çizgi kalınlığı Bylayer olarak görünüyor ve bu ayarı değiştiremiyorum. İdecadden dwgye çevirdiğim dosyalara nasıl kalem kalınlığı verebilirim yardımcı olur musunuz

ideCAD’de DWG export edildiğinde CTB uzantılı olarak bir dosya daha oluşturulur. Bu dosya renk ve kalem kalınlığı ayarlarını içerir.
ideCAD'de yapılmış olan kalem ve renk ayarlarının aktarımı için aşağıdaki bağlantıda yer alan adımları izleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İyi çalışmalar dilerim.

anladığım kadarıyla bu şekilde autocad'de çıktı almak için ctrl+p ile açılan yazdırma menüsüne seçenek olarak kopyalıyor kalem kalınlığı ve renk gibi ayarları.Ben dwg dosyası içinde layer bölümüne gelsin istiyorum duvara tıklıyorum kolona tıklıyorum bylayer şeklinde görünüyor. Projeyi dwg halinde belediyeye gönderiyorum kalem kalınlıgı,çizgi tipi görünmediği için ilgili mimarlardan şikayet alıyorum ve dosya boyutu büyük olmamasına rağmen dosya çok kasıyor autocadde çalışmaya müdahale etme konusunda zorlanıyorum.

Pafta oluşturulurken çizimler pafta bloğuna dönüştürülüp paftaya alınır. Bu esnada katmanlar birleştirilir. Export işlemini pafta sayfasından yaparsanız bütün çizimlerinizi tek katmanda görürsünüz.
Paftanızı 2b sayfalarda çizimlerinizi kopyalayarak oluşturabilirsiniz. Bu işlem için kat planlarınızda yer alan 3 boyutlu çizimlerinizi iki boyutlu hale getirmeniz gerekecektir. 2b sayfada yer alan paftanızı dwg olarak export ettiğinizde katmanlarınız bu yöntemle korunacaktır.

Aşağıdaki bağlantılardan ihtiyacınız olan işlemlerle ilgili olarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Yeni katman ekleme:
Kalem kalınlıkları ve renk ayarları:
3 boyutlu kat penceresini 2 boyutlu hale getirme:
Yeni 2b sayfa oluşturma:
export işlemini yaptığınızda çizgi tipleriniz korunacak, projenizi dwg ortamında açtığınızda ideCAD'de çizdiğiniz şekilde görünecektir.
ideCAD'de objelere kalem kalınlığı atanmamaktadır. Bu nedenle dwg de kalem kalınlığı görünmemektedir. CTB içerisinde renge bağlı kalınlıklar tanımlanır. CTB tanımlandıktan sonra önizleme yaparak kalem kalınlıkları görülür ama çalışma ortamında görünmez.

İyi çalışmalar dilerim.

peki bunu yapmak zor mu? bence kolaydır. keşke yöneticiler bu konuda talep toplasa. kullanıcıların %70'i bunu isteyecektir eminim zira renkle değil layer ile çıktı almak daha pratik.
Buna sıra gelene kadar daha önemli ve mutlaka çözüme ulaşması gereken sorunlarımız var. asansör kuyusu eğimli perde...vb Bu konularda talep toplansa % 100 çıkacaktır :)

Buna sıra gelene kadar daha önemli ve mutlaka çözüme ulaşması gereken sorunlarımız var. asansör kuyusu eğimli perde...vb Bu konularda talep toplansa % 100 çıkacaktır :)
valla ben her karşılaştığım sorun veya olası çözüm önerimi dile getirmeye çalışıyorum her şey bu topluluğun daha iyisine erişmesi için :) elbet daha önemli veya önemsiz konular vardır. umarım bu bahsettikleriniz de çözülür kolaylaşır :)

valla ben her karşılaştığım sorun veya olası çözüm önerimi dile getirmeye çalışıyorum her şey bu topluluğun daha iyisine erişmesi için :) elbet daha önemli veya önemsiz konular vardır. umarım bu bahsettikleriniz de çözülür kolaylaşır :)
.ctb içerisinde her bir color'a karşılık gelen Lineweight özelliğini Use object lineweight olarak seçerseniz sanırım ekranda gördüğümüz 0.30mm 0.50mm gibi kalınlıkların aynısını çıkarttırabiliyoruz böylelikle cyan renkli döşeme donatısı 0.50mm çıkarken yine cyan renkli kolon/perde boyuna donatıları 0.25mm çıkabiliyor çünkü o elemanların katmanlarına veya objelerin kendilerine 0.50mm/0.25mm olarak farklı kalınlıklar atamışız ve çizimi o şekilde düzenlemişiz
böylelikle çizim düzenlemede cyan renkli döşeme donatıları hem ekranda cyan renkli olduğundan diğer objelerden ayırt edilebiliyor hem de kalın olduğundan siyah/beyaz çıktıda kalınlığı itibariyle ayırt edilebilir hale geliyor bunun yanısıra aynı renk olmasına rağmen perde düşey açılımında çok kalın çizgiler üretilmemiş oluyor.
benzer problemle karşılaşan olursa diye not düşeyim

Geri