V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın
Merhaba. Ben de minare yapıyorum ve modeliniz benimki gibi. Eğimli perdenin olduğu kısmı nasıl tanımladığınızı anlayamadım. idecad dosyasında merdiven tanımlı görünüyor. Nasıl çözümlediniz?
Merhaba;

Modelden de gördüğünüz gibi eğik kısımlar merdiven objesi ile oluşturulmuştur. Referans aldığınız mesaj ve devamındaki mesajlarda nasıl yapıldığından bahsedilmişti, yazışmaları takip ederseniz size yardımcı olacaktır.

Saygılarımla.

Merhaba;

Projeni eklerseniz daha doğru cevap verebiliriz. Sorunuzdan anladığım kadarıyla ekteki görsellerde görebileceğiniz gibi cami projelerinde kubbeler arasındaki düşey boşlukları mesnetsiz perde elemanıyla betonarme olarak kapatabilirsiniz. Gerekli noktalarda perde içerisine boşluk açarak gerçeğine uygun modelleme yapma şansınız var.
Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 13857Ekli dosyayı görüntüle 13858
Merhaba, eklediğiniz 3 boyutlu görselde cami ile minare arası dilatasyonla ayrılmış sanırım. Temel yükseklikleri de farklı olacağından minarenin camiye bakan temelinde camiye doğru büyüme de yapılamamıştır. Bu tip camilere bitişik yapılması düşünülen minarelerde temel kotları farklı olacağından dolayı sıkıntı olacağını düşünüyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?

Merhaba, eklediğiniz 3 boyutlu görselde cami ile minare arası dilatasyonla ayrılmış sanırım. Temel yükseklikleri de farklı olacağından minarenin camiye bakan temelinde camiye doğru büyüme de yapılamamıştır. Bu tip camilere bitişik yapılması düşünülen minarelerde temel kotları farklı olacağından dolayı sıkıntı olacağını düşünüyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?
Merhaba;
Bahse konu projede minare ile cami dilatasyonla ayrılmamıştır.
Ayrılmış olan modellerde minare temelini daha derinde daha kalın ve daha geniş yapmak gerekecektir.

Saygılarımla.

Geri