
Ampartman yapamıyorum maalesef kolonu da değiştiremiyorumYapınız bitişik nizam mı? A aksından sola doğru 50 cm'lik bir ampatman yapınca sorun çözüldü hatta temel kalınlığınız da azaldı ancak o kısma ampatman yapma şansınız yoksa kolonlarda değişikliğe gitmek gerekebilir. Sorunu S18 Kolonuna yakın yerde alıyorsunuz o kolonu L kolona dönüştürmek yüklerin zemine daha iyi yayılmasını sağlayabilir dolayısıyla ilgili bölgedeki ilave donatı ihtiyacınız azalacaktır.
Modelle önerilerim;NERDE HATA YAPIYORUM BULAMYORUM . TEMEL YÜKSEKLİĞİNİ NE KADAR DEĞİŞTİRİRSEM DEĞİŞTİREYİM OLMUYOR ACİLİYETİM VAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFEN

50/180'lik olan s18 kolonunu 30/180'lik bir perde yaparsanız hata vermiyor radye temelde. Kolonları değiştiremiyorum demişsiniz ancak hali hazırda boyutlarını azalttığımız için bunu yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum.Ampartman yapamıyorum maalesef kolonu da değiştiremiyorum
sn @Rabia gezmiş
radye temel donatı yetersiz hatasını alma sebebiniz ilgili görselde belirtildiği kolonun bulunduğu alanda alt ilavelerin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.
bunun çözümü için iki farklı tavsiyem var:
1. donatı çapını artırmak.
2. ilgili bölgeye gelen