V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ

Rabia gezmiş

Yeni Üye
NERDE HATA YAPIYORUM BULAMYORUM . TEMEL YÜKSEKLİĞİNİ NE KADAR DEĞİŞTİRİRSEM DEĞİŞTİREYİM OLMUYOR ACİLİYETİM VAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFEN

Ekli dosyalar

sn @Rabia gezmiş
radye temel donatı yetersiz hatasını alma sebebiniz ilgili görselde belirtildiği kolonun bulunduğu alanda alt ilavelerin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.
bunun çözümü için iki farklı tavsiyem var:
1. donatı çapını artırmak.
2. ilgili bölgeye gelen moment değerini azaltmak.
Ekran görüntüsü 2025-12-23 091305.png

Yapınız bitişik nizam mı? A aksından sola doğru 50 cm'lik bir ampatman yapınca sorun çözüldü hatta temel kalınlığınız da azaldı ancak o kısma ampatman yapma şansınız yoksa kolonlarda değişikliğe gitmek gerekebilir. Sorunu S18 Kolonuna yakın yerde alıyorsunuz o kolonu L kolona dönüştürmek yüklerin zemine daha iyi yayılmasını sağlayabilir dolayısıyla ilgili bölgedeki ilave donatı ihtiyacınız azalacaktır.

Yapınız bitişik nizam mı? A aksından sola doğru 50 cm'lik bir ampatman yapınca sorun çözüldü hatta temel kalınlığınız da azaldı ancak o kısma ampatman yapma şansınız yoksa kolonlarda değişikliğe gitmek gerekebilir. Sorunu S18 Kolonuna yakın yerde alıyorsunuz o kolonu L kolona dönüştürmek yüklerin zemine daha iyi yayılmasını sağlayabilir dolayısıyla ilgili bölgedeki ilave donatı ihtiyacınız azalacaktır.
Ampartman yapamıyorum maalesef kolonu da değiştiremiyorum

NERDE HATA YAPIYORUM BULAMYORUM . TEMEL YÜKSEKLİĞİNİ NE KADAR DEĞİŞTİRİRSEM DEĞİŞTİREYİM OLMUYOR ACİLİYETİM VAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFEN
Modelle önerilerim;
--işaretli ortadaki birbirine bitişik olan perdeleri grup yapınız,
--3. kat tavanındaki duvar yüklerini kaldırınız,
--dış perdelerdeki yatay toprak yüklerini giriniz,
yukarıdakiler yapıldığında hala kurtarmayabilir, uygun olan yerlere perde eklenebilir.
1766476383844.png

Son düzenleme:
Geri