V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye döşeme yüksek pik moment sonucu fazla donatı ataması

Fulu

Yeni Üye
Projemde bazı noktalarda pik moment artışı olduğundan radye donatılarım 18fi 12 aralık atanıyor. bölgesel yüksek momentlere bakınca daha seyrek donatı yeterli görünüyor. Donatımı radyedeki genel momente göre atayıp ilave ile yüksek yerlere çözüm sağlamak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Proje ve görselleri ekledim.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-04-22 174359.png
    Ekran görüntüsü 2026-04-22 174359.png
    345.8 KB · Görüntüleme: 15
Projeniz ekli değil. Radye temelde tanımlı hesap aksları perde ve/veya kolon altlarına denk geliyor ise, hesap akslarını açıklık bölgelerine taşıyın.
Tekrar analiz yaptığınızda ana donatılar hesap aksı konumundaki gerekli donatı koşullarını sağlayacak şekilde seçilecektir.
Perde ve kolon altlarında ise ilave donatılar ile gerekli donatı alanı sağlanacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1776870252720.png

Projeniz ekli değil. Radye temelde tanımlı hesap aksları perde ve/veya kolon altlarına denk geliyor ise, hesap akslarını açıklık bölgelerine taşıyın.
Tekrar analiz yaptığınızda ana donatılar hesap aksı konumundaki gerekli donatı koşullarını sağlayacak şekilde seçilecektir.
Perde ve kolon altlarında ise ilave donatılar ile gerekli donatı alanı sağlanacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Ekli dosyayı görüntüle 60851
yükleyememişim. şimdi ekledim. Bakabilir misiniz? Aynı kat aynı zemin geometri biraz farklı olan yan arsada radye 14 lük 20 arayla statik teslim ettiler. Buna çözüm bulmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

• v7.cde
    v7.cde
    25.2 MB · Görüntüleme: 5
yükleyememişim. şimdi ekledim. Bakabilir misiniz? Aynı kat aynı zemin geometri biraz farklı olan yan arsada radye 14 lük 20 arayla statik teslim ettiler. Buna çözüm bulmam gerekiyor.
diğer binanın modellemesi doğrumu acaba?
modelle önerilerim;
--13. katlı binada x yönünde perde sayısı az, artırınız,
--perdeleri bu yükseklikteki binada çerçeve olarak bağlayınız veya perde ilavesi ile grup perde yapınız,
--dış akslarda çerçeve oluşturunuz, (yeşil)
--içte x yönünde bağlanmamış kolonlar var,
--fiber model işaretleyiniz,
--sonlu elaman genişliğiniz fazla,
--merdivenler mesnetlenmemiş, (bu şekli ile kalırsa deplasmanlar hatalı oluşur)
--merdiven ara kat sahanlığını mesnetlemek için kiriş ilave ediniz,
--kısa kirişlerden sakınınız,
--balkon hareketli yükleri az,
--duvarları duvar objesi ile girip kapı ve pencere boşluklarını açınız,
--10 kat duvar yüklerini kaldırabilirsiniz.
son öneri v11.22.2 kullanınız.
1776952911720.png

diğer binanın modellemesi doğrumu acaba?
modelle önerilerim;
--13. katlı binada x yönünde perde sayısı az, artırınız,
--perdeleri bu yükseklikteki binada çerçeve olarak bağlayınız veya perde ilavesi ile grup perde yapınız,
--dış akslarda çerçeve oluşturunuz, (yeşil)
--içte x yönünde bağlanmamış kolonlar var,
--fiber model işaretleyiniz,
--sonlu elaman genişliğiniz fazla,
--merdivenler mesnetlenmemiş, (bu şekli ile kalırsa deplasmanlar hatalı oluşur)
--merdiven ara kat sahanlığını mesnetlemek için kiriş ilave ediniz,
--kısa kirişlerden sakınınız,
--balkon hareketli yükleri az,
--duvarları duvar objesi ile girip kapı ve pencere boşluklarını açınız,
--10 kat duvar yüklerini kaldırabilirsiniz.
son öneri v11.22.2 kullanınız.
Ekli dosyayı görüntüle 60863
Anlattığım konu o değildi ama buldum ben teşekkürler. TS500 radyede min donatı hesabı radye kalınlığı 110 olduğu için 19.25 cm2 çıkıyor ondan 18 lik donatı kullanıyor. radyeyi düşürünce 16 fi 15 aralık kabul ediyor. Bu şekilde ilavelerin yerini tespit edip çıktı alarak temeli projede artırabilirim. Mantıksız gibi duruyor ama yönetmelik gereği bu şekilde çıkıyor.

Geri