Ünver ÖZCAN
Uzman Üye
V10.59 ile çözüldü.
Bu versiyon ile çözmenizi önerim.
Eski versiyonları kullanmayın.
Ünver ÖZCAN
Bu versiyon ile çözmenizi önerim.
Eski versiyonları kullanmayın.
Ünver ÖZCAN
MerhabaMerhabalar. Bir havuz projesi çiziyorum. Ancak perdeler bir yay parçası şeklinde olduğu için 1/6 perde oranı sağlamıyor hatası alıyorum. Subasman/Tüm katlarda devam etmeyen perde olarak seçtiğimde ise "Y yönünde perde bulunmalıdır" hatası almaktayım. Perde parametrelerinden perde oranını 1 olarak değiştirdim ancak hesap raporunda yine hata almaktayım.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yasin Bey, teşekkür ederimMerhaba
Havuz projenizde tüm perdeleri "Su basman / tüm katlarda devam etmeyen perde" olarak tanımlayınız
Ekli dosyayı görüntüle 19155
TBDY 2018 Analiz ayarları sihirbazında X ve Y yönünde A11 taşıyıcı sistem tipiniz seçiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 19156
Analiz ayarlarında X ve Y yönünde "Taşıyıcı sistem davranış katsayısını (R)" manuel 6 olarak değiştirin ve analiz yapın
Ekli dosyayı görüntüle 19157
Bu şekilde çözüm yapabilirsiniz.
merhabalar, havuzun yapıyla birleşik olduğu durumda analiz ayarlarını nasıl yapmalyım? analiz ayarını sadece tek eleman özelinde değiştiremediğimizi düşündüğümüz taktirde ne yapmalıyım? öneriniz nedir?Merhaba
Havuz projenizde tüm perdeleri "Su basman / tüm katlarda devam etmeyen perde" olarak tanımlayınız
Ekli dosyayı görüntüle 19155
TBDY 2018 Analiz ayarları sihirbazında X ve Y yönünde A11 taşıyıcı sistem tipiniz seçiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 19156
Analiz ayarlarında X ve Y yönünde "Taşıyıcı sistem davranış katsayısını (R)" manuel 6 olarak değiştirin ve analiz yapın
Ekli dosyayı görüntüle 19157
Bu şekilde çözüm yapabilirsiniz.
teşekkür ederim. bir de merak ettiğim bazı sorular var,Merhaba
Havuzu oluşturan perdeler, taşıyıcı sistem perdesi olmadığı için "Su basman / tüm katlarda devam etmeyen perde" olarak tanımlanmalı.
Ekli dosyayı görüntüle 19404
Tüm katlarda devam eden taşıyıcı sistem kolon ve perde elemanları düşünülerek TBDY 2018 Analiz ayarları sihirbazında iki yön için Taşıyıcı sistem tipi ve R katsayısı seçilmeli.
Merhabateşekkür ederim. bir de merak ettiğim bazı sorular var,
1- havuz perdeleri içine havuzu obje olarak tanımladığımda donatı hesabında, su basıncını dikkate alır mı?
2- bodrum perdelrini x ve y de rijit olarak tanımladığımda ekstradan toprak itkisini etkittirmem gerekir mi? perdeye ayrıca toprak yükü tanımlamalı mıyım?
son sürüm demo kullanıyorum, bu versiyon için bir açıklama göremedim ondan soruyorum.
idecad için önerilen sonlu eleman genişliği 0.25 m, daha büyük değer kullanırsanız, hesap hassasiyetini sağlamamış olursunuz,1) kolon kiriş birleşim bölgesi kesme hatasını gidermek için sonlu eleman genişliklerini 100 cm yaptım kare döşeme ve iyi bir zemin olduğu için çünkü kiriş bj değerini büyütemedim mimari açıdan ilgili bölgede kablo bacası bulunmakta,
problem yok,2) ikinci sorum asansör perdesi karşısındaki poligon kolonun en dar kenarı 25 cm diğer kenarı 35 cm perde görevi görsün diye ilgili alana kondu , arazi şartlarından dolayı böyle yapılmak zorunda kalındı yani; yönetmelikte sadece dikdörtgen kesitler için 30 cm şartı var doğrumudur?
ıdecad 10.92 versiyonu.siz hangi versiyonda sonlu elemanları 25 cm yaptınız (temeli de mi 25cm yaptınız?) ve 50/35 kolonunu bende kurtarmıyor da yine, 10.59 versiyon
ben 10.92 ye geçince temel hata veriyor 15 cm kalınlaştırmak zorunda bırakıyor temeli( ayrıca 40x40 kolonda da kolon kiriş kesme hatası veriyor) acaba program veri girişinde mi hata yapıyorum, sizdeki 0 hata ise incelemem için datayı bana gönderebilir misiniz ?ıdecad 10.92 versiyon
Proje ekte.ben 10.92 ye geçince temel hata veriyor 15 cm kalınlaştırmak zorunda bırakıyor temeli( ayrıca 40x40 kolonda da kolon kiriş kesme hatası veriyor) acaba program veri girişinde mi hata yapıyorum, sizdeki 0 hata ise incelemem için datayı bana gönderebilir misiniz ?
Döşeme tipi değiştirme de çift yön tek yön yapmada bir kriter var mıMerhaba
İdeCad önerisi, en son hesapta yapıdaki bütün sonlu elemanları 0,25 m yaparak hesabı tamamlayın, (diğer bir programda bu öneri 1,00 m)
Program belirliyor ama döşemeyi nasıl çalıştıracaksanız, bu duruma müdahale edip isterseniz çalışma şeklini ve donatı durumu degiştirebilirsiniz.
(döşeme üzerine gidip sol tuşla döşemeyi seçip/betonarme hesap aksı edit ile değişiklik yapabilirsiniz.)
Ünver ÖZCAN