eryetimtayfun
Üye
Aynı zamanda sanırsam yanlışlıkla bişey işaretledim programda sonradan oluşturduğum kolon, perde ve döşeme gibi elemanlarda hep yetersiz donatı sorunu veriyor. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
projenizi ekleyiniz.Aynı zamanda sanırsam yanlışlıkla bişey işaretledim programda sonradan oluşturduğum kolon, perde ve döşeme gibi elemanlarda hep yetersiz donatı sorunu veriyor. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Projenizi yeterli olabilecek kadar düzelttim.Ünver Bey öğrenci olduğum için demo sürümünü kullanıyorum. Projem de yukarıda ki linkte mevcuttur. Teşekkür ederim.
--su basman katında döşemeniz olmadığı için bu katı silin su basman perdelerini zemin kattan giriniz,su basman katındaki S06 kolonunda donatı yetersiz hatasını ve merdivende sahanlık kısmındaki donatı yetersizliği hatasını bir türlü gideremedim yardımcı olursanız sevinirim.
--geometri kontrolündeki "üstte hatalı kolon yerleşimi" hataları düzeltilmeli, (üstteki kolonların ebatları alttakinden büyük olmuş)Projemde kalan son 10 adet hatayı ne yaptıysam çözemedim.
modelinizi ekleyiniz.Dediklerinizi projemde uyguladım fakat ekte de gözüken p57-p58 perdesi için kesme güvenliğini sağlayamadım. Perde donatı modeli ekte mevcuttur. Ne yapmam gerekir?
--Daha önce öneride bulunduğum gibi s02 kolonunu silip kısa başlık perdesi olarak girin, grup perde ismi verin, zemin kat tavanına da çıksın,Dediklerinizi projemde uyguladım fakat ekte de gözüken p57-p58 perdesi için kesme güvenliğini sağlayamadım. Perde donatı modeli ekte mevcuttur. Ne yapmam gerekir?
birbirine yapışık şekilde perde/kolon modellemesi uygun değil. grup perde olarak çözülmesi gerekir.S02 kolonunu silmem uygun olur mu? Çünkü 1-2-3-4-5-6-7 normal katlarda asansör perdesi sönüp sadece ucundaki s02 kolonu çıkıyor. Tam emin değilim ama yalnis bir uygulama yapmış olmaz mıyız hocam?
projenizi ekleyiniz.projeyi yeni başladım kolon yerleştirir yerleştirilmez hemen yetersiz diyor bu neden olabilir acaba ?
önerilerim:Projemde s06 kolonundaki zımbalama hatasını ve perdelerdeki kesme güvenliği hatalarını bir türlü gideremedim önerileriniz var mıdır ?