V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yeni projem için birkaç sorum var

size iki model çözdüm birinde yukarıdaki ampatman 70cm kadar offsetli akstan o daha iyi durdu gözüme
radye parametrelerinden ilave min uzunluğu ve katlamasını 1cm yaptım dolayısıyla 1cmlik donatıyı istemesinler bir zahmet belli ki gerilme yığını o
ama yine de siz üzerine elle demir çizin ne çizebiliyorsanız maksimum
Elinize sağlık çok çok teşekkür ederim

size iki model çözdüm birinde yukarıdaki ampatman 70cm kadar offsetli akstan o daha iyi durdu gözüme
radye parametrelerinden ilave min uzunluğu ve katlamasını 1cm yaptım dolayısıyla 1cmlik donatıyı istemesinler bir zahmet belli ki gerilme yığını o
ama yine de siz üzerine elle demir çizin ne çizebiliyorsanız maksimum
Burak bey Merhabalar bir projem daha var ve bu projede de aynı problemle karşılaşıyorum alt+üst donatı attığımda donatı yetersiz hatası alıyorum ama sadece alt donatı attığımdaysa hata almıyorum... ve rapor da çıkartabiliyorum sadece bir hesap aksında alt+üst donatı kullansam acaba yeterli olur mu bu durumu kime danışabilirim iki projeyi de tekrar ekliyorum

Ekli dosyalar

Burak bey Merhabalar
merhabalar daha önce dediğim gibi alt üst olmayan radye temel görmedim ben pratik olarak zaten döşeme alt temel üst çalışır hesap aksi tanımlamamış olsanız bile statik tasarım baktığınız zaman açıklık üst momenti ve buna karşılık gereken donatı alanını göreceksiniz bu aslında orada donatı demir atmanız gerektiğine işaret ediyor programın şu anlık belki de bir kusuru denebilir bilmiyorum belki diyorum yöneticiler umarım alınmazlar
Yetersiz demesi uygun çapı açmamış ve uygun donatı aralığını denk getirememişsiniz demektir
Gereken donatı alanlarınızı karşılayın
Ya da monenti düşürecek ek önlemler alın
Binayı daha simetrik daha stabil modelleyin vsvs

Ya da monenti düşürecek ek önlemler alın
Binayı daha simetrik daha stabil modelleyin vsvs
Perde devrilmeleri kontrol altına alın perde boylarını uzatıp kısaltıp genişletip daraltın oynayın modelle
A1 burulma düzensizliğini bertaraf edin gerekirse bağlanan kirişlerin derinliğini değiştirin

Burak bey Merhabalar bir projem daha var ve bu projede de aynı problemle karşılaşıyorum alt+üst donatı attığımda donatı yetersiz hatası alıyorum ama sadece alt donatı attığımdaysa hata almıyorum... ve rapor da çıkartabiliyorum sadece bir hesap aksında alt+üst donatı kullansam acaba yeterli olur mu bu durumu kime danışabilirim iki projeyi de tekrar ekliyorum
diyagramlara bakıldığında yine alt üst çekme donatısı ihtiyacınız var

1765130032319.png
1765130054345.png

Ekli dosyalar

nasıl anladığınızı bana da öğretebilir misiniz
çok basit diyagramın üstünde üst donatı altında alt donatı lazım demek
pozitifken negatife geçiyor ya pozitifte üst negatifte alt donatı ihtiyacı var demek
kiriş moment diyagramı gibi düşünülebilir mesela kirişte açıklıkta üst sadece montaj görevi görürken alt çekiyor mesnetlerde tam tersi tabi bunlar düşey yükler altında
ctrl+q ile de idecad'de diyagrama bakabilirsiniz tüm kombinasyonları gösterir
1765132291652.png

çok basit diyagramın üstünde üst donatı altında alt donatı lazım demek
pozitifken negatife geçiyor ya pozitifte üst negatifte alt donatı ihtiyacı var demek
kiriş moment diyagramı gibi düşünülebilir mesela kirişte açıklıkta üst sadece montaj görevi görürken alt çekiyor mesnetlerde tam tersi tabi bunlar düşey yükler altında
ctrl+q ile de idecad'de diyagrama bakabilirsiniz tüm kombinasyonları gösterir
Ekli dosyayı görüntüle 57266
Çok çok teşekkür ederim

alt+üst donatı kullanarak çözmeyi sanırım başardım bir de müsaitliğiniz olursa ona da bakabilir misiniz olmuş mu çok merak ediyorum
üst düzleriniz q14/15 yerine q14/14 olursa tamam oluyor gibi de biraz fazla geldi gözüme hiç ilave çıkmamış sanırım 60cm temel olduğu için bunu daha ekonomik düzeye getirmeyi deneyelim kalınlığı düşürelim
35cm yaptım
S9-S12 kolon kiriş birleşim için 35cm yaptım
iyi çalıştı birkaç tane de temel ilavesi var
kolonlar büyütülebilir bence
2 farklı çözüm yaptım
kolonu büyütmeden kirişin donatısını değiştirerek mümkün oluyor tabi kiriş parametrelerinden fiber donatıyı kapatmanız lazım
önerim kolonu 35lik yapmak
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

üst düzleriniz q14/15 yerine q14/14 olursa tamam oluyor gibi de biraz fazla geldi gözüme hiç ilave çıkmamış sanırım 60cm temel olduğu için bunu daha ekonomik düzeye getirmeyi deneyelim kalınlığı düşürelim
35cm yaptım
S9-S12 kolon kiriş birleşim için 35cm yaptım
iyi çalıştı birkaç tane de temel ilavesi var
kolonlar büyütülebilir bence
2 farklı çözüm yaptım
kolonu büyütmeden kirişin donatısını değiştirerek mümkün oluyor tabi kiriş parametrelerinden fiber donatıyı kapatmanız lazım
önerim kolonu 35lik yapmak
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Çok çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık

Geri