merhaba projemde çok fazla kolon kiriş kesme güvenliği sorunu alıyorum kirişlerimi kolon düğüm noktasında buluşturduğumda da aynı sorun oluyor. bir de ekte bulunan projede mimari taslağı da var merdiven tam olarak...
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Arkadaşlar modelleme hatası olduğunu düşünüyorum 10 ton/m2 negatif gerilme var. En acil şekilde çözmem gereken bir sorun, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. Ayrıca bundan başka hata görüp...
Devamını Oku ⇾asansör perdesi kesme güvenlği ve donatı yetersiz hatası alıyorum. Birde perdelerin altındaki temel tasarımım doğru mu? Farklı bir tasarımınız varsa açığım?
Devamını Oku ⇾Herkese merhabalar, Mevcut yapıda 1.Kata (kiriş üzerine) perde yapılmış, bu perdeler 2.katta da devam ediyor ama zemin katta bu perdeler yok, haliyle B3 düzensizliği mevcut, ama düzensizlik raporu aldığımda B3...
Devamını Oku ⇾merhabalar. idecad programında zaman tanım alanında doğrusal olmayan analiz yapmak mümkün müdür?
Devamını Oku ⇾Merhabalar iyi çalışmalar ekteki binaya giriş merdiveni tasarımını idecadde çizemedim yani tasarımı nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhabalar projeyi analize bırakıp üzerinden 15 saat geçmesine rağmen analizi başlattığım gibi duruyor. Bir yerlerde hat mı yapıyorum acaba? -Belirlenen 11 deprem ivme kayıtlarını (E-W ve N-S olmak üzere toplamda 22...
Devamını Oku ⇾zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum yardımcı olabilir misiniz ?
Devamını Oku ⇾Merhaba, projede 16’lık donatıyı hiçbir betonarme elemanda seçmediğim halde perde metrajında çok az miktarda 16’lık donatı görünüyor. Bunu nasıl giderebilirim? Teşekkür ederim…
Devamını Oku ⇾Merhabalar. projemde radyede kesiti yetersiz elemanlar var hatası alıyorum ve bir türlü düzeltemiyorum. birde radye temel basıncı kontrolünde kırmızı çarpı alıyorum fakat ort. taban basıncı 18.49<24 ve maks taban...
Devamını Oku ⇾Aşağıda bıraktığım projede rijitlik merkezi projenin dışında görünüyor kütle merkezi ise olması gerektiği yerde sorunun nerde olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Çift kollu betonarme merdiveni modelleyemedim. Modelleme (alan tanımı) hususunda yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Proje zaten simetrik şekilde. 25cm'lik saçak döşemesi 2. katta donatı yetersiz hatası veriyor. Sebebini anlayamadım. Neden olabilir? Statik dışında programla ilgili bir sorun olabilir mi?
Devamını Oku ⇾MERHABA KOLAY GELSİN Eklemiş olduğum projede ara katım bulunmakta bu katta da b1 düzensizliği almaktayım. bu sorunumu bir kaç kişiye sorduğumda ara katları ana katlardan ayırmamı söylediler. o kattaki döşemelerimi...
Devamını Oku ⇾Merhaba. konsol döşemelerde sehim hatalarını gideremedim duvar yüklerini ekleyince sehim hatası veriyor. birde asansör kuyusu perde kesme güvenliği sağlanmıyor hatası veriyor ne yapılabilir. teşekkürler.
Devamını Oku ⇾döşemede ne kadar arttırırsam arttırayım bir türlü çift donatı hatasını gideremiyorum rica etsem yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkür ederim
Devamını Oku ⇾MERHABALAR, PROJEDE 3 TARAFI PERDE İLE ÇEVRİLİ BODRUM KAT MEVCUT OLDUĞUNDAN RİJİT KABUL ETTİM FAKAT KAPASİTE ORANINI AŞAN PERDELER VB. HATALAR ALDIM. RİJİT KABUL ETMEYİNCE İSE BU HATALARIN ORTADAN KALKTIĞINI GÖRDÜM...
Devamını Oku ⇾merhaba iç akslardaki su basman perdesini atılmalı mı? Ya da nerelere atmalıyız?
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Projeme performans analizi yapmam gerekiyor ancak analizi bitirmeden program sürekli kendini kapatıyor. sorun ne olabilir. Projemi de ekliyorum.
Devamını Oku ⇾