V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

İSTİNAT DUVARI - KAYMA GÜVENLİĞİ HATASI

Merhaba, istinat duvarı çalışmamda kayma güvenliği hatası alıyorum, bitişik nizamdan dolayı arka tarafına diş yapamıyorum. Kayma güvenliği hatasını gidermemiz için ne gibi önlemler alınabilir, Kesit mi büyütülmeli...

Devamını Oku ⇾

NERVÜRLÜ DÖŞEMELER

NERVÜRLÜ DÖŞEMELERDE NERVÜR YÖNÜNÜ BELİRLERKEN SADECE KISA DOĞRULTUYA GÖRE Mİ SEÇİYORUZ YOKSA BAŞKA PARAMETRELER DE VAR MI? TEŞEKKÜRLER.

Devamını Oku ⇾

Göreli kat ötelemesi sorununu gideremedim

Göreli kat ötelemesi sorununu gideremedim rica etsem yardımcı olabilirmisiniz

Devamını Oku ⇾

radye temelde donatı yetersiz

merhabalar projemi 3 defa attım ama bir dönüş olmadı radye temelde donatı yetersiz diyor donatıyı arttırdığımda yine aynı problem ile karşılaşıyorum ve bir kolon da kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmadıı yardımcı...

Devamını Oku ⇾

Gereken donatı bulamıyorum

Herkese merhaba 25*50 kirişim var. Md yerine -9,357 fcd yerine 1699 fyd yerine 3742 ve d yerine 0,46 yazıyorum ancak gereken 5.86 yakalamıyorum. Yardımcı olurmusunuz ?

Devamını Oku ⇾

radye temelde donatı yetersiz

merhabalar analizde radye donatı yetersizliği diyor donatıyı arttırdığımda yine aynı şekil hata veriyor napmam lazım yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

kesme güvenliği ve maksimum pursantaj aşıldı

merhabalar projemde analizde çok fazla hata çıkıyor maksimum pursantaj ve kesme güvenliği gibi hatalar veriyor yardımcı olur musunuz nerelerde hata yapıyorummm

Devamını Oku ⇾

Kolon kiriş birleşim bölgesi kesme kuvveti kurtarmadı

Bir kurumda proje kontrol ediyorum idecad digital üzerinden.Mühendis kolon kiriş birleşim bölgesi kesme kuvvetini kolonu ara katta 2 cm akstan kaydırarak kurtartmış.Düzeltmesini söyledim.Kolonu eski haline...

Devamını Oku ⇾

yapı periyodu

merhabalar yapı analiz sonrası deprem raporu kontrolleri yaparken 1. moddaki yapı doğal titreşim periyotları kontrolü kısmında kat başına 0.10-0.15 öngörülen periyot değerine yakın bir değere ulaşmışsam yeterli...

Devamını Oku ⇾

sistem çözülemiyor

merhabalar projemde analiz yapınca sistem çözülemiyor yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

KASET VE PLAK DÖŞEME

merhabalar salonda kiriş gözükmesi istenmediği için zemin ve 1. nk kaset, bodrum kat plak döşeme olacak şekilde dizayn yaptım uygun mudur? bodrum kat düşük döşeme olan kısım plak diğer kısımda kaset olacak şekilde...

Devamını Oku ⇾

Bodrum Kat Kolona Yakın Pencereler

Bodrum katta kolona dayalı ve ya yakın pencerelerden dolayı kısa kolon oluşmaması için kolon ve pencere arasında ne kadar mesafe bırakılmalı?

Devamını Oku ⇾

Döşemede sehim sınırı aşıldı

ekteki projemde tek döşemede verilen uyarıyı gideremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

Konut türü yapının modellemesi

Herkese selam olsun. Konut türü bir yapım mevcut. Bu yapıda revizyonlar oldu başta yaptığım modelde temel aynı olmasına rağmen mevcut donatılarla yeterliyken sonraki yaptığım modelde temelde donatı yetersiz hatası...

Devamını Oku ⇾

betonarme fabrika tasarım

merhaba iyi günler, betonarme fabrika projesi tasarım aşamasındayım. -4 m net kat yüksekliği istenmektedir: açıklık fazla olduğundan ve tüm katta temiz kat yüksekliği istendiğinden kaset döşeme tercih edildi, fakat...

Devamını Oku ⇾

sistem çözülemiyor

merhabalar projemde analiz yapınca iptal ediyor analiz edilmiyor. ve otopark rampasında eğik döşeme vermem gerekiyor idecad programında yapmayı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Devamını Oku ⇾

asmolen döşeme analiz ayarları

iyi çalışmalar asmolen döşeme olarak tasarladığım villa projesinde analiz ayarlarımda hatam var mı kontrol eder misiniz?

Devamını Oku ⇾

Merdiven çizimi

Bu merdiveni devam ettirdigimde sahanlık çıkıyor yardımcı olur musunuz tşkler

Devamını Oku ⇾
Geri