Merhabalar Şuan çizdiğim okul projesinde zemin değerlerini daha alamadan düşük verilerle çizdiğimde zemin taşıma gücü yetersiz hatasını almıyordum fakat zeminin gerçek değerlerini daha iyi veriler olmasına rağmen...
Devamını Oku ⇾projemde merdivende kolonları ve kirişleri hakkında yardımına ihtiyacım var S29 kolonu sol tarafa taşıdım normalde S4 kolonuyla karşılıklıydı karşılıklı durumda iken sahanlık etrafını konsol kirişlerle dönüyorum bu...
Devamını Oku ⇾Bodrumsuz , Z+1 yapıda (zemin kat yüksekliği 4m); Subasman perdesini (90cm) olarak tüm kolonları birleştirecek şekilde çerçeve kısmında ve iç kısımlarda, zemin katın 4m yüksekliği içerisinde, su basmana ayrı bir kat...
Devamını Oku ⇾üst katlarda normal sayıda donatı atarken bodrum katta çok fazla donatı atıyor. nerde yanlış yapıyorum.
Devamını Oku ⇾merhabalar, güçlendirme perdeleri eklediğim bir binada yeni eklediğim perdelerden 4 tanesi gevrek kırılıyor. ne yaptıysam bu sorunu çözwmedim. hesap raporunda 4 perdenin gevrek olarak gözükmesi sorun oluşturur mu...
Devamını Oku ⇾Elimde proje örneği olmamakla birlikte; sürekli temel olarak çözümlenmiş bir binada asansör boşluğundan ister istemez sürekli temel kirişi geçmekte. Bu kısım nasıl çözülmelidir ?
Devamını Oku ⇾herkese merhaba, C17 betona sahip 4 katlı mevcut binaya C30 betonlu yeni eklediğim perdeler gevrek kırılıyor. doğrusal çözdüğüm sistem kontrollü hasar performans seviyesinde, kiriş ve kolonlarda gevrek eleman yok...
Devamını Oku ⇾Projem cde dosyası olarak ekte bulunmaktadır. D26 VE 27 döşemeleri balkon olduğundan dolayı tasarımı bu şekilde yaptım, ilk kez böyle tasarlıyorum. Şantiyede kaset yapılmayacağını bildiğimden asmolen olarak bu...
Devamını Oku ⇾Betonarme mantar projemde bazı hatalar mevcut yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhaba uzun cepheli bir projem vardı iki bloğa ayırıp çözdüm ama bir tanesinde aşırı demir(kesitleri çok büyütüğüm halde) atıyor iki bloğuda yükledim önerilerilerinizi söyliyebilirmisiniz
Devamını Oku ⇾İlk defa bu şekilde kirişsiz döşeme ile bina tasarlamaya çalıştım hatalarım konusunda yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Projede bodrum kattaki G aksi üzerinde bulunan S20 S19 S18 kolonlarına çok fazla kesme kuvveti geliyor. Bu sorunu bir türlü aşamıyorum. Öneride bulunabilecek varsa sevinirim
Devamını Oku ⇾Çizmiş olduğum projede geometri kontrolü yapmama rağmen analiz yapamıyorum, sistem çözülemiyor. Bu neden kaynaklı olabilir?
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar ekte modellemiş olduğum proje de E,F,G aksındaki konsol krişlerde sehim hesabını geçemiyorum. 1.bodrum katta sehim hesabı kurtarıyor, aynı yüklerde üst katlarda kurtarmıyor. zemin katta kirişin bir...
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde çok fazla kolon kiriş kesme güvenliği hatası çıkıyor ebatlara dokunmadan çözümüm mümkün mü şimdiden teşekürler
Devamını Oku ⇾Bu proje 70*70 m açıklığında , yüksekliği 6 şar metreden 3 kat olacak şekilde tasarlanan bir sanayi yapısının tır yükünün etki ettirileceği katın bir bölümü çizilmiştir. Bu projeye perde istenmiyor. Yapmış olduğum...
Devamını Oku ⇾Kalınlığı çok artırsam da radye çözülmüyor nedenini bulamıyorum bi türlü ??
Devamını Oku ⇾merhabalar; s04/s25/s28 kolonlarında donatı sayıları farklılık gösteriyor. diğer kolonlarda böyle bir problem gözükmezken bu üç kolonda bodrum veya çatı katında farklılık gösteriyor.kat genel ayarlarında rijit katı...
Devamını Oku ⇾Bodrum+zemin+12 kat projede kolon ve kiriş dizayn üzerinde çalışıyorum fakat projede 4 yönde 1.50 m çıkma mesafeleri kullanılmak isteniyor. Mimari proje bakımından kiriş sürekliliği sağlayamıyorum. statik proje...
Devamını Oku ⇾elinde hazır ayarları yapılmış projesi olan var mı donatı ayarı yapılmış ne çizersem çizeyim ehlince proje çıkan önceden hazırlanmış bir proje örnek alabileceğim
Devamını Oku ⇾