perde grubu kapasite oranı aşıyor sorunları aşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Çözümlerimde X yönünde R katsayısının Md den dolayı 6 alınması gerektiği uyarısını alıyorum ancak bodrum kat rijit ve bodrum kat hariç üst yapıda X yönünde R nin 6 alınmasını gerektirecek kadar perde...
Devamını Oku ⇾Merhabalar projem için bir konsol tasarımı yaptım ve bu konsol için fikirlerinizi alabilir miyim?
Devamını Oku ⇾ekteki projemde temelde aşırı ilave çıkıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ? geoteknik raporları doğru girişmiştir.
Devamını Oku ⇾merhabalar.. sürekli temel çizim açılımı aldığımda hatalı bir şekilde uzun bir çizim veriyor . bunun sebebi nedir? tavsiyeniz nedir ? projem ektedir
Devamını Oku ⇾projemde c30 beton kullandım. s08 kolonunu boyutlarını büyütme şansım yok.perde de yapamıyorum. bu sistemle beton arttırmadan ve kolon boyutlarını değiştirmeden hatayı nasıl gideririm ?
Devamını Oku ⇾Merhaba düğüm noktalarından olduğunu düşündüğüm hatadan dolayı ciddi zımbalama çıkıyor. Düğüm noktası da değiştirince perdeye başlık donatısı atmıyor.
Devamını Oku ⇾Göreli kat ötelemesi sorununu aşamıyorum. Taşıyıcı düşey sistem boyutlarında da oldukça cömert davrandığımı düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz? Ekstra olarak da ilk defa bu kadar çaplı modelle karşılaşıyorum. bundan...
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemde göreli kat ötelemesi ve temel kesiti yetersiz sorununu çözemedim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾Herkese selamlar. Tek bir projeye bağlı olmamak üzere idecad kullanarak çözümlediğim statik projelerde zemin kat kolonlarında diğer katlara oranla çok yüksek momentler söz konusu oluyor ( yaklaşık 2.5 - 3 kat fazla...
Devamını Oku ⇾Ne yaptıysam sorunu çözemedim lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba; Projemde bodrum katlardaki perdelerde kesme güvenliği ve donatı yetersiz hatası alıyorum. Etriye çaplarını Ø12 ye kadar açmama ve donatıyı artırmama rağmen hatayı düzeltemedim. Yardımcı olabilir misiniz...
Devamını Oku ⇾merhabalar, temel sistemi girdikten sonra her katta göreli kat ötelemesi hatası veriyor temel silindiği zaman hata gidiyor bunun çözümünü bulamadım, yardımcı olursanız seviinirim, iyi çalışmalar...
Devamını Oku ⇾Merhaba projede yer alan bu çaplar iskelenin neresinde acaba göremedim. Ayrıca bunları kısayoldan değiştirmek mümkün mü? Biliyorsunuz iskele projesi kasıyor ağır biraz.
Devamını Oku ⇾Merhabalar, -Asmolen döşeme olan projemde S6-7-8-10 kolonlarındaki "kesme güvenliği" hatasını bir türlü gideremiyorum. -K7-K19-K22 kirişlerinde "sehim sınırı aşıldı" hatası çıkıyor. -K20-K22-K23 kirişlerinde de "max...
Devamını Oku ⇾GÖRELİ KAT ÖTELEME SORUNU İÇİN KOLON YÖNLERİ DEĞİŞTİRDİM VE ETKİSİ OLMADI MİMARİ PLAN KOLON YÖNLERİ DEĞİŞTİRMEMDE ÇOK OLANAK SAĞLAMIYOR KOLON EBATLARINI DA DEĞİŞİLİK YAPTIM BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾İYİ AKŞAMLAR. BALKON DÖŞEMELERİNDE TEVZİ DONATILARINI ALTTA MI ATMAK LAZIM ÜSTTE Mİ ATMAK LAZIM. YÖNETMELİKLE İLGİLİ KURAL VAR MI ? TEŞEKKÜRLER
Devamını Oku ⇾İLGİLİ İDARE SUBASMAN PERDELERİ TEMELİN DIŞINA ÇIKMIŞ PERDE UCU HEM MİMARİ DE HEM STATİKTE BOŞTA DİYE REVİZE ALDIM NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAMADIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?
Devamını Oku ⇾Merhaba, ekli projemde döşeme kalınlığı sağlanmıyor hatası alıyorum. kalınlığı değiştirmeden hatayı nasıl çözebilirim.
Devamını Oku ⇾Merhabalar Ekte gönderdiğim uzun süre üzerinde çalıştığım projeyle alakalı tavsiyelere ihtiyacım var. Proje notları : 1-alt katlarda kalın ölçülerle tanımlanan kolonlar daha önce güçlendirmesi yapılmış...
Devamını Oku ⇾