Merhaba, projemde betonarme elemanlarımı ekledim ve geometrik kontrol yaptığımda ''Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatalı'' hatası alıyor. hatalı objenin adı ise ND105. Bu isimde obje arattığımda ise ''bu...
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin. Ekte ki proje tasarımında temel taşıma gücü kapasitesi ve donatı yetersiz uyarısı veriyor. Sorunun çözümü için tasarıma ait öneri ve yardımlarınız bekliyorum.
Devamını Oku ⇾1. KATTA HATA VAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾Merhaba, çizdiğim istinat duvarında toptan göçme güvenliği sorunuyla karşılaşıyorum. Papuç uzunluğunu artırsam da uyarı vermeye devam ediyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemde grup perdelerimde kapasite yetersiz ve kesme hatası alıyorum. temelde ise donatı yetersiz hatasını ancak fi20 lere çıkarsam çözebiliyorum. Bu sorunları ne yaptıysam çözemedim, çok acil yardımınızı...
Devamını Oku ⇾Projem çözüm sonrası hata vermiyor fakat raporda 'perde oranı kontrolü' kısmında şartların sağlanmadığını görüyorum. Bu konuda forumda bilgi bulamadım. Projeyi teslim etmem gerekiyor acil yardım edebilirseniz sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba. Ekteki projede göreli kat ötelemesi hatasını bir türlü halledemiyorum
Devamını Oku ⇾kolonların yönlerini çok değiştirmeden bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz ? @Ünver ÖZCAN
Devamını Oku ⇾Merhaba döşemede donatı yetersizliği alıyorum. Döşemelerde donatı çaplarını artırmama rağmen hatadan kurtulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾merhaba . projemde birleşim hatası alıyorum . kolon, ebatları kiriş ebatlarını değiştirdim donatıları değiştirdim ama hata gitmedi. yardımcı olur musunuz ? bir de projeme genel olarak kontrol amaçlı bakar mısınız...
Devamını Oku ⇾Öncelikle forum sitesinde verdiginiz bilgiler ve gösterdiğiniz ilgi icin cok teşekkürler :).Burada sayenizde çok şey öğrendik. benim sorum eklediğim projede p11 ve p14 perdelerinde yukarı katlarda artan donatı ile...
Devamını Oku ⇾Kalıp planız çizimlerinde döşemelerimin donatıları plan dışına taşıyor. Projemin sonu paftalama yapacağım gördüğünüz bir eksik var mıdır ? İstinat duvarların da bir türlü güvenliği sağlayamadım çözüm önerileriniz...
Devamını Oku ⇾Zemin değerleri çok kötü olan projemin göreli kat ötelemesi sorununu çözemiyorum. Esnek derz kullanamıyorum belediye izin vermiyor yerinde uygulanmadığı için. Çözüm olarak ne yapabilirim ?
Devamını Oku ⇾İyi Çalışmalar. Bütün projede sadece 1 kirişimde Nmax hatası alıyorum. Bodrum katta perde duvarlara yakın olduğu için perde olarak çözümlediğimde dahi diğer kolonlarda farklı sorunlar ile karşılaşıyorum. Acaba Bu...
Devamını Oku ⇾Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi çok aşırı derecede uzak çıkıyor. Üst katlarda normal olan zemin katta neden bu kadar fark atıyor. Ne yapabilirim ? (göreli kat ötelemem var onu biliyorum.)
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde 1 kirişte sürekli nmax hatası almaktayım forumda baya vakit geçirdim çift etriyeyi denedim kesit büyütmeyi denedim kolon gibi boyutlandırma 12 lik demir kullanmama vs ancak bir sonuç elde...
Devamını Oku ⇾-Kiriş kesitlerini arttırarak denedim olmadı, -Döşeme sistemini plaklı kirişe çevirdim olmadı -Sistem rijitliğini Y yönünde arttırdım ancak hata çözülmedi,yardımlarınızı rica ederim teşekkürler
Devamını Oku ⇾