V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatalı

Merhaba, projemde betonarme elemanlarımı ekledim ve geometrik kontrol yaptığımda ''Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatalı'' hatası alıyor. hatalı objenin adı ise ND105. Bu isimde obje arattığımda ise ''bu...

Devamını Oku ⇾

Temel Taşıma Gücü , Kolon ve Kesme Güvenliği

Merhaba kolay gelsin. Ekte ki proje tasarımında temel taşıma gücü kapasitesi ve donatı yetersiz uyarısı veriyor. Sorunun çözümü için tasarıma ait öneri ve yardımlarınız bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Toptan Göçme Güvenliği

Merhaba, çizdiğim istinat duvarında toptan göçme güvenliği sorunuyla karşılaşıyorum. Papuç uzunluğunu artırsam da uyarı vermeye devam ediyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Grup perde kapasitesi yetersiz hatası alıyorum

Merhaba, projemde grup perdelerimde kapasite yetersiz ve kesme hatası alıyorum. temelde ise donatı yetersiz hatasını ancak fi20 lere çıkarsam çözebiliyorum. Bu sorunları ne yaptıysam çözemedim, çok acil yardımınızı...

Devamını Oku ⇾

PERDE ORANI KONTROLÜ

Projem çözüm sonrası hata vermiyor fakat raporda 'perde oranı kontrolü' kısmında şartların sağlanmadığını görüyorum. Bu konuda forumda bilgi bulamadım. Projeyi teslim etmem gerekiyor acil yardım edebilirseniz sevinirim.

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi problemi

Merhaba. Ekteki projede göreli kat ötelemesi hatasını bir türlü halledemiyorum

Devamını Oku ⇾

x yönündeki göreli kat ötemelemesi

kolonların yönlerini çok değiştirmeden bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz ? @Ünver ÖZCAN

Devamını Oku ⇾

Döşeme donatı yetersizliği

Merhaba döşemede donatı yetersizliği alıyorum. Döşemelerde donatı çaplarını artırmama rağmen hatadan kurtulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş birleşim hatası

merhaba . projemde birleşim hatası alıyorum . kolon, ebatları kiriş ebatlarını değiştirdim donatıları değiştirdim ama hata gitmedi. yardımcı olur musunuz ? bir de projeme genel olarak kontrol amaçlı bakar mısınız...

Devamını Oku ⇾

Perde boyuna donatı

Öncelikle forum sitesinde verdiginiz bilgiler ve gösterdiğiniz ilgi icin cok teşekkürler :).Burada sayenizde çok şey öğrendik. benim sorum eklediğim projede p11 ve p14 perdelerinde yukarı katlarda artan donatı ile...

Devamını Oku ⇾

Oluşturduğum paftada döşemelerin donatıları kalıp planının dışına taşıyor yardım eder misiniz

Kalıp planız çizimlerinde döşemelerimin donatıları plan dışına taşıyor. Projemin sonu paftalama yapacağım gördüğünüz bir eksik var mıdır ? İstinat duvarların da bir türlü güvenliği sağlayamadım çözüm önerileriniz...

Devamını Oku ⇾

göreli kat öteleme sorununu aşamıyorum

Zemin değerleri çok kötü olan projemin göreli kat ötelemesi sorununu çözemiyorum. Esnek derz kullanamıyorum belediye izin vermiyor yerinde uygulanmadığı için. Çözüm olarak ne yapabilirim ?

Devamını Oku ⇾

Kirişte Nmax sorununu aşamıyorum.

İyi Çalışmalar. Bütün projede sadece 1 kirişimde Nmax hatası alıyorum. Bodrum katta perde duvarlara yakın olduğu için perde olarak çözümlediğimde dahi diğer kolonlarda farklı sorunlar ile karşılaşıyorum. Acaba Bu...

Devamını Oku ⇾

Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi

Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi çok aşırı derecede uzak çıkıyor. Üst katlarda normal olan zemin katta neden bu kadar fark atıyor. Ne yapabilirim ? (göreli kat ötelemem var onu biliyorum.)

Devamını Oku ⇾

KİRİŞ N MAX HATASI

merhabalar projemde 1 kirişte sürekli nmax hatası almaktayım forumda baya vakit geçirdim çift etriyeyi denedim kesit büyütmeyi denedim kolon gibi boyutlandırma 12 lik demir kullanmama vs ancak bir sonuç elde...

Devamını Oku ⇾

Betonarme + çelik yapı Y yönü göreli kat ötelemesi hatası

-Kiriş kesitlerini arttırarak denedim olmadı, -Döşeme sistemini plaklı kirişe çevirdim olmadı -Sistem rijitliğini Y yönünde arttırdım ancak hata çözülmedi,yardımlarınızı rica ederim teşekkürler

Devamını Oku ⇾
Geri