V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

metraj ile betonarme tasarım demir farklılığı

projedeki metraj raporunda çıkan 7.kat bazen 5.kattan itibaren devam eden kiriş demirleri kiriş betonarmesi ile uyuşmamaktadır. Kiriş demirleri afaki düzeyde fazladır. Bu sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

göreli kat sorunu

merhaba projede göreli kat sorununu aşamıyorum. kesitleri büyütünce veya perde ekleyince değer daha çok büyüyor. yardımcı olabilir misiniz. teşekkür ederim.

Devamını Oku ⇾

ZEMİN KATTAKİ KOLONDAKİ DONATILARI ÇOK FAZLA

MERHABALAR BU ÇALIŞMAMIZDA ZEMİN KAT KOLON DONATILARI ÇOK FAZLA NE YPAMAMIZ GEREKİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Devamını Oku ⇾

Analiz Modelindeki Görsel Hataları

Merhaba analiz modelinde şeklin dışına çıkan mavi diyagram hangi elemanı temsil etmektedir. Buradaki hata nerede acaba?

Devamını Oku ⇾

Kolon-Kiriş birleşim bölgesi hatası ve Sistem çözülemiyor

Merhabalar.. Ekteki projede görseldeki kirişleri ilave etmeden önce tüm kolonlarda kolon-kiriş kesme güvenliği sağlanıyordu. Kirişleri ekledikten sonra tüm katlarda döşeme kalınlığını 15cm'den 12cm'e düşürmeme ve...

Devamını Oku ⇾

Kesit ve Düğüm noktası

Merhaba projede kesit alırken kirişlerin kesitleri hatalı görünüyor. Muhtemelen düğüm noktasından kaynaklı çünkü kirişi kolon ucuna bağlayınca kesit düzeliyor. Ancak hesaplarda görünen kirişin kolon ile mesnetlendiği...

Devamını Oku ⇾

Perdelerde Kesme Güvenliği Sağlanmıyor Hatası

Sağlık Ocağı olarak yaptığımızın projemize ait genel bilgiler Bina temelimiz 60 cm radye temel. bina döşeme sistemi olarak kaset döşeme ve yarı rijit diyafram olarak analiz yapıyoruz. zemin etüdü raporu sonucunda...

Devamını Oku ⇾

Analiz Ayarları sihirbazında koordinat için haritanın açılmaması sorunu

Analiz ayarları sihirbazını açıp, yapı koordinatı seçmek için haritadan koordinat seçe tıklayınca: "Google Haritalar Java Script API'si tarafından desteklenmeyen bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Lütfen tarayıcınızı...

Devamını Oku ⇾

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

MERHABA GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ SORUNUNU AŞAMIYORUM PERDE EKLEDİM BÜYÜTTÜM OLMUYOR

Devamını Oku ⇾

Temel ve döşeme donatıları bindirme boyları ve yerleri

Merhabalar İdecad programı ile yapılmış bir statik projeyi kontrol ediyorum. Temel donatılarında üst ve alt donatılar kesitte aynı hizada bindirilmiş. Döşeme donatılarında da üst donatıların bindirilmesi çok fazla...

Devamını Oku ⇾

DONATI YETERSİZ

otopark projemde dilatasyon istendi tadilat olarak bende dilatasyon yaptım birçok sorunla karşılaştım projem ekte neler yapabilirim fikir verebilirsiniz

Devamını Oku ⇾

Betonarme Villa Projesi Analiz Hataları

Merhabalar, İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Çizmiş olduğum villa projesi, onay almış bir projedir. Fakat projemde yetersizlik hataları alıyorum. Buna ek olarak metrajlarında da gerçeği yansıtmadığını...

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş birleşimlerinde ve döşemelerde hata alıyorum

Hocam merhabalar. Bir prefabrik yapıda betonarme ara kat yapılmış bitmiş durumda ve betonarme kısmı ayrı çözümlemem gerekti. Uygulamadaki tüm kolon kiriş döşeme boyutlarını birebir yapıyorum ancak kolon kiriş...

Devamını Oku ⇾

Radye temeller gerilme dağılımı ve ampatman mesafeleri

Merhabalar, biliyoruz ki temelde yüklerin farklı oturma problemi yaratmaması açısından yüklerin uniform dağılmasını isteriz bu durum ve taşıma gücüne göre de ampatman mesafelerimizi ayarlıyoruz, şimdi bu kapsamda g+q...

Devamını Oku ⇾

kiriş pmm oranı sağlanmıyor

Çatı kata ait kirişlerde pmm oranı sağlanmıyor ve kiriş sehim sınırı aşıldı hatası alıyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Göreli kat öteleme hatası

bu göreli kat ötelemesi baş belasından başka bir şey değil üç katlı bir projede bile bu şekilde uğraştırıyor. yardımlarınızı bekliyorum

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş kesme bölgesi güvenliği sağlamıyor

Merhabalar, 10 katlı bir yapı modelliyorum. Fakat bir çok hata ile karşılaştım. Bazı katlarda sıkıntı yaşamazken bazı katlarda eksenel kapasite sorunu, bazılarında kolon kiriş kesme bölgesi güvenliği sorunları bazı...

Devamını Oku ⇾

kat kalıp planı

merhabalar kat kalıp planında terasta donatılarım birbirine çok karıştı. alt katta subasman perdesine bağlı terastaki donatı renklerini daha iyi anlaşılması için farklı renk yapsam bir sıkıntı çıkar mı? yardımcı...

Devamını Oku ⇾
Geri