V11.13 kullanıma sunulmuştur.

İskele projesi çizimi hakkında

Merhaba;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın yayınladığı İş İskelelerinin Tasarım Kuralları' nda rüzgar yükleri için TS EN 1994-1-1 ' e uygun olması belirtilmiştir. Bu nedenle TS 498 ' e ait hızlar ile çalışamazsınız.
Programda analiz ayarları - rüzgar yükleri bölümünde iskele modellemeniz halinde Açık Yapılar için TS EN 1994-1-1 aktif hale gelir. Buradaki menüden cs,cd gibi katsayılara ve yapının arazi kategorisine karar verebilirsiniz.
Bu verilerden program rüzgar hızını otomatik hesaplamaktadır. Rüzgar hesabının nasıl yapıldığına dair detaylı anlatım için linkteki videoyu izleyebilir veya pdf i inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.



İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • rüzgar yükü ayarları.png
    rüzgar yükü ayarları.png
    27.3 KB · Görüntüleme: 4,503
Merhabalar iskele proje çizimde bende hata yaşıyorum çizimleri almak istediğimde sistem donuyor. Nerde hata yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhaba;

Sistem donması ile ilgili gerekli notu aldım.
Projenizdeki betonarme binayı silip, yalnızca iskele elemanlarını bırakarak "İskele çizimi" alırsanız çizimler oluşacaktır.

Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Merhaba;

1- Zemin kat veya bodrum kata iskele girmeniz tamamen sizin projenizin sahadaki durumu ile ilgilidir. Temel için binanın etrafında oluşturulan kazı alanında bina tamamlanıncaya kadar kapatma yapılmayacaksa zemin katın kotundan başlamanız mümkün olmaz fiziksel olarak. Veya bir cephede bodrum kat yüzeye çıkıyor ise yani iskele oluşturacak uygun zemin mevcut ise bodrum katın taban kotuna iskele girmenize gerek yoktur. Sahadaki durumu şuandan öngöremiyorsanız güvenli tarafta kalarak bodrum kat dahil iskele modelleyiniz.

2- Çıkma olan bölüme uygun olacak şekilde yani tüm katlarda mesafeyi balkon veya çıkma mesafelerini ekleyerek çakışma olmayacak şekilde giriniz. Sahada iskeleyi başka türlü kurmaları mümkün olmayacaktır.

3- 2 m standartı iskele firmalarının üretimleri dolayısıyla vardır. Geometrik olarak sorun oluşturan bölgeler için iskele boyunu arttıran 0.5 m, 1m gibi farklı uzunluklarda aparatları mevcuttur. Bunun için iskeleyi hangi firmadan alıyorsanız o firmanın üretim boylarına bakmanız lazım. Ancak temel mantıkta tüm katlarla oynamak yerine en üst katta düzenleme yapmak gerekir. Siz analizi standart 2 m ile tüm bina boyu yapabilir, saha için çizimlerde son kat için 1.5 m lik kullanım olacağı bilgisini ekleyebilir, detayları düzenleyebilirsiniz.

4- İskele makrosunu kullandıktan sonra tabi modeli kontrol ediniz. Sizin iskeleniz dış cephe boya, sıva işleri değil de daha ağır bir iş için kullanılacaksa döşeme yükleri değişecektir. Bu bilgileri iskele ile ilgili TS EN standartlarında bulabilirsiniz. Dökümanların neler olduğu videoda mevcut.

5- Projeniz büyük ise çizimlerde programın yavaşlaması normaldir. Binanızın aynı cephelerindeki iskeleleri kaldırarak benzer cephe için tek cephenin çizimini alınız. Çizimlerde düzenleme yaparak aynı cepheden kaç adet varsa x*eleman sayısı x*detay sayısı olarak değiştirebilirsiniz.

x= benzer cephe sayısı


İyi Çalışmalar.
iyi geceler iskele çizimlerini aşdım ..ancak kalıp iskelesi çizim ve raporlarını alamıyorun ...neden olur...
 
merhabalar proje analiz edilirken kapanıyor gereken ayarlar materyaları girdim aynı hatayı verdi tekrar yardımcı olur musunuz ?
 

Ekli dosyalar

merhabalar proje analiz edilirken kapanıyor gereken ayarlar materyaları girdim aynı hatayı verdi tekrar yardımcı olur musunuz ?
Resimde işaretlenen İskelelerde döşeme ayarlarında Metal döşeme malzemesi seçilmemiş . Herbir iskele için, ayrı ayrı iskele özelliklerinden Metal döşeme malzemesi seçerseniz İskele analizi yapılacaktır.


1669181520537.png
Şablon proje ayarlarını kullanırsanız metal döşeme malzemesi seçili gelir.
İyi çalışmalar
 
Geri
Üst