örnek olması açısından uygulayabileceğiniz bir model çalışması ektedir.merhaba asansör çukurunu analize dahil edince binayı kurtarmam mümkün olmuyor. yardımcı olur musunuz
Forum’da son zamanlarda en çok Sorulan ve kronikleşen sorun asansör kuyusuyla ve buna bağlı olarak asansör çevresi perdeleri ile ilgili. Bu problemin de Merdivenlerde olduğu gibi en yakın zamanda hem analiz hem detay çizim açısından çözüleceğini umuyorum.örnek olması açısından uygulayabileceğiniz bir model çalışması ektedir.
Örnek dosyanızı detaylı kontrol etmeye çalıştım sizin yaptıklarınızın aynısını yapınca bodrumda merdiven önündeki bir kiriş nmax hatası veriyor düzeltemiyorum ve temelde ilave donatıları düzeltemiyorum. nerde hata yapıyorum bakar mısıınız?örnek olması açısından uygulayabileceğiniz bir model çalışması ektedir.
Şükrü abi size kesinlikle katılıyorum.Forum’da son zamanlarda en çok Sorulan ve kronikleşen sorun asansör kuyusuyla ve buna bağlı olarak asansör çevresi perdeleri ile ilgili. Bu problemin de Merdivenlerde olduğu gibi en yakın zamanda hem analiz hem detay çizim açısından çözüleceğini umuyorum.
temelde yetersiz çıkan ilavelerin aralıklarını azaltarak gerekli donatı alanını sağlamanız gerekir, bende o şekilde yapmıştım.Örnek dosyanızı detaylı kontrol etmeye çalıştım sizin yaptıklarınızın aynısını yapınca bodrumda merdiven önündeki bir kiriş nmax hatası veriyor düzeltemiyorum ve temelde ilave donatıları düzeltemiyorum. nerde hata yapıyorum bakar mısıınız?
İlginiz için çok teşekkür ederim. sebebi şeyden kaynaklıymış. asansör çukuru boşluğunu 12.5 cm içerden değilde direk iç ölçülerden çukur açınca analiz tek seferde tüm binayı kuetardı.temelde yetersiz çıkan ilavelerin aralıklarını azaltarak gerekli donatı alanını sağlamanız gerekir, bende o şekilde yapmıştım.
Kirişte Eksenal kuvvet çıkmasının sebebini baktım ama bulamadım, muhtemelen siz modeli hazırlarken benden farklı bir şeyler yaptınız. buda ufak bir değişikliğe ve sınırdaki elemanın kurtarmamasına neden oldu.
Ama doğru modelleme 12.5cm içerden, yani asansör kuyusunun etrafındaki perdelerin ortasına denk gelmesi. Böyle yapmazsanın üstteki radye temel kuyu etrafındaki perdelere bağlanmayabilir. Modelinizi bu doğrultuda kontrol etmenizi öneririm.İlginiz için çok teşekkür ederim. sebebi şeyden kaynaklıymış. asansör çukuru boşluğunu 12.5 cm içerden değilde direk iç ölçülerden çukur açınca analiz tek seferde tüm binayı kuetardı.![]()