V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

asansör çukuru

örnek olması açısından uygulayabileceğiniz bir model çalışması ektedir.
Forum’da son zamanlarda en çok Sorulan ve kronikleşen sorun asansör kuyusuyla ve buna bağlı olarak asansör çevresi perdeleri ile ilgili. Bu problemin de Merdivenlerde olduğu gibi en yakın zamanda hem analiz hem detay çizim açısından çözüleceğini umuyorum.

örnek olması açısından uygulayabileceğiniz bir model çalışması ektedir.
Örnek dosyanızı detaylı kontrol etmeye çalıştım sizin yaptıklarınızın aynısını yapınca bodrumda merdiven önündeki bir kiriş nmax hatası veriyor düzeltemiyorum ve temelde ilave donatıları düzeltemiyorum. nerde hata yapıyorum bakar mısıınız?

Ekli dosyalar

Forum’da son zamanlarda en çok Sorulan ve kronikleşen sorun asansör kuyusuyla ve buna bağlı olarak asansör çevresi perdeleri ile ilgili. Bu problemin de Merdivenlerde olduğu gibi en yakın zamanda hem analiz hem detay çizim açısından çözüleceğini umuyorum.
Şükrü abi size kesinlikle katılıyorum.

Foruma gelen soruların büyük çoğunluğu asansör çukuru hakkında iken İde Yapının bu konuda acilen aksiyon alması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca idarelerin büyük bir bölümü de asansör çukurunun modellenmesini istemekteler. Hal böyleyken asansör çukurunu çizimde ekleyin demek İde Yapıya yakışmıyor. @İsmail Hakkı BESLER

Son düzenleme:
Örnek dosyanızı detaylı kontrol etmeye çalıştım sizin yaptıklarınızın aynısını yapınca bodrumda merdiven önündeki bir kiriş nmax hatası veriyor düzeltemiyorum ve temelde ilave donatıları düzeltemiyorum. nerde hata yapıyorum bakar mısıınız?
temelde yetersiz çıkan ilavelerin aralıklarını azaltarak gerekli donatı alanını sağlamanız gerekir, bende o şekilde yapmıştım.
Kirişte Eksenal kuvvet çıkmasının sebebini baktım ama bulamadım, muhtemelen siz modeli hazırlarken benden farklı bir şeyler yaptınız. buda ufak bir değişikliğe ve sınırdaki elemanın kurtarmamasına neden oldu.

temelde yetersiz çıkan ilavelerin aralıklarını azaltarak gerekli donatı alanını sağlamanız gerekir, bende o şekilde yapmıştım.
Kirişte Eksenal kuvvet çıkmasının sebebini baktım ama bulamadım, muhtemelen siz modeli hazırlarken benden farklı bir şeyler yaptınız. buda ufak bir değişikliğe ve sınırdaki elemanın kurtarmamasına neden oldu.
İlginiz için çok teşekkür ederim. sebebi şeyden kaynaklıymış. asansör çukuru boşluğunu 12.5 cm içerden değilde direk iç ölçülerden çukur açınca analiz tek seferde tüm binayı kuetardı. :)

İlginiz için çok teşekkür ederim. sebebi şeyden kaynaklıymış. asansör çukuru boşluğunu 12.5 cm içerden değilde direk iç ölçülerden çukur açınca analiz tek seferde tüm binayı kuetardı. :)
Ama doğru modelleme 12.5cm içerden, yani asansör kuyusunun etrafındaki perdelerin ortasına denk gelmesi. Böyle yapmazsanın üstteki radye temel kuyu etrafındaki perdelere bağlanmayabilir. Modelinizi bu doğrultuda kontrol etmenizi öneririm.

ama diğer türlüde kurtarmıyor ve sebebini çözemiyorum. size attığım sıkıştırılmış ide dosyasının sıkıştırılmamış halinde yapıklarınızı yapınca kurtarmıyor. nerede hata yaptığımıda bulamıyorum. bir siz bakar mısınız.

Ekli dosyalar

aynı projeyi farklı bir tarzda denedim. sormak istediğim farklı bir soru daha var. projenin cepheye bakan kısımlarında kolon kiriş kesme hatası veriyor. ve kirişleri 10 cm içerden alınca hata vermiyor. fakat bir çok kişi aynı projeyi kirişleri tam kenarda alarak çözebiliyor. bu soruma da bakabilir misiniz. bunun sebebi nedir acaba

Ekli dosyalar

Geri