V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bağlantı geometrisi sağlamıyor hatası alıyorum.

Merhabalar. Kolay gelsin herkese. Yeni gelen güncellemeden sonra çelik raporda ekte yüklediğim bağlantı hatası geometrisini alıyorum. Daha önceden olmuyordu şimdi oluyor. Programın kendi default kolon ayağı birleşimide bu hatayı veriyor. Ankraj levhasını büyüttüm bulonlarla oynadım ama hiçbir şekilde hatayı geçemedim. Bu hatayı nasıl geçebilirim? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    38.8 KB · Görüntüleme: 10
  • 2.png
    2.png
    104.7 KB · Görüntüleme: 10
  • bağlantı hatası.cde
    bağlantı hatası.cde
    3.6 MB · Görüntüleme: 4
Merhaba

Kolon ayağı birleşimlerinde, yönetmelikte alt sınır olarak kabul edilen 22 mm bulon çapının kullanılması önerilir. Mevcut birleşimlerinizdeki yetersizliklerin bir kısmı bulon çapı, bulon yerleşimi, kenar mesafeleri veya ankrajların beton örtü koşullarından kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca kolon ayağı birleşimlerinde taban levhası gerilme dağılımı seçimi de sonuçları etkileyebilir. Üçgen gerilme dağılımı yaklaşımı bazı durumlarda daha ekonomik levha kalınlıkları verebilir.

Bulon yerleşimleri, kenar mesafeleri ve ankrajların beton örtü koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir. Gerekli durumlarda betonarme kolon/kiriş kesit boyutlarının artırılması da değerlendirilebilir.

Detaylı bilgi için:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst