Evet,
ben de anlamadım neden böyle bir temel sistemi seçtiniz. Madem dilatasyon yaptınız o halde oradan neden bölmediniz. Üst yapıdaki kütlelerin etkisini bütün bir temele aktarmanızı anlarım. Fakat temeli iki parça yapacaksanız (ki yapmanızı ve iki ayrı yapı olarak çözmenizi tavsiye ederim.) o halde üst yapının bölündüğü yerden temeli ayırmanız daha makul olur. Yok eğer ben aynı kotta birbirine yapışık gibi tasarlayıp bütün bir temel yapacağım, bunu da böyle modelledim diyorsanız ben olsam kolon yada perde altında yada kıyısında birleşim noktası yapmazdım.
Ayrıca perde duvarlar altına kademeli radye yerine sürekli temel daha mantıklı olabilir mi? İmalatı da düşünmeniz gerekir.
Diğer konular:
* asansörün içindeki perdeniz ne işe yarıyor. Yapıya hiç bir katkısı yok. x yönünde hiç bir bağlantısı yok, y önünde de tek ucundan bağlı olması doğru bir tasarım olmamış. Keşke uçlarından da kirişle bağlasaydınız.
* Bu çerçevede merdiven kat sahanlığı (asansör önü) döşemesinin nasıl taşınacağını düşünüyorsunuz?
* Asansör başındaki L perdeleri grup perde olarak tanımlamalısınız.
* 2. bölgede (sağ tarafta) y yönü sürekliği yetersiz. Üstelik kirişten konsol saplamalar mevcut.
* iki parçalı kirişleri birleştirin (örneğin zemin kattaki: k57-58, k59-60, k18-19, k24-25, k27-28 ........ vs.
* asansör perdesini çatıya bu kadar uzatmak yerine bir kar ilave edilip "asansör makine dairesi" işaretlenerek yapılabilir.
nyılmaz