V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

BODRUM İLAVE ALAN RADYE KALINLIĞI VE RADYE KENARI

tugrulcan

Yeni Üye
MERHABALAR KOLAY GELSİN. ÇİZMİŞ OLDUĞUMUZ BİR PROJEDE BELEDİYE PERSONELİ İLE FİKİR AYRILIĞINDAYIZ. PROJE DETAYLARI ŞÖYLEDİR B+Z+4NK BİR BİNADA BODRUM KAT, MAL SAHİBİNİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA BÜYÜTÜLMÜŞTÜR.PROJEYİ EKLEDİM ÖZELLİKLE TEMELE BAKABİLİR MİSİNİZ? TEMEL ÇÖZÜMÜM UYGUN MUDUR? RADYE KENARININ YERİ VE ÇIKINTI RADYE KALINLIĞI UYGUN MUDUR?

Ekli dosyalar

Evet,
ben de anlamadım neden böyle bir temel sistemi seçtiniz. Madem dilatasyon yaptınız o halde oradan neden bölmediniz. Üst yapıdaki kütlelerin etkisini bütün bir temele aktarmanızı anlarım. Fakat temeli iki parça yapacaksanız (ki yapmanızı ve iki ayrı yapı olarak çözmenizi tavsiye ederim.) o halde üst yapının bölündüğü yerden temeli ayırmanız daha makul olur. Yok eğer ben aynı kotta birbirine yapışık gibi tasarlayıp bütün bir temel yapacağım, bunu da böyle modelledim diyorsanız ben olsam kolon yada perde altında yada kıyısında birleşim noktası yapmazdım.

Ayrıca perde duvarlar altına kademeli radye yerine sürekli temel daha mantıklı olabilir mi? İmalatı da düşünmeniz gerekir.

Diğer konular:
* asansörün içindeki perdeniz ne işe yarıyor. Yapıya hiç bir katkısı yok. x yönünde hiç bir bağlantısı yok, y önünde de tek ucundan bağlı olması doğru bir tasarım olmamış. Keşke uçlarından da kirişle bağlasaydınız.
* Bu çerçevede merdiven kat sahanlığı (asansör önü) döşemesinin nasıl taşınacağını düşünüyorsunuz?
* Asansör başındaki L perdeleri grup perde olarak tanımlamalısınız.
* 2. bölgede (sağ tarafta) y yönü sürekliği yetersiz. Üstelik kirişten konsol saplamalar mevcut.
* iki parçalı kirişleri birleştirin (örneğin zemin kattaki: k57-58, k59-60, k18-19, k24-25, k27-28 ........ vs.
* asansör perdesini çatıya bu kadar uzatmak yerine bir kar ilave edilip "asansör makine dairesi" işaretlenerek yapılabilir.

nyılmaz

temelin bu şekliyle ruhsat almama engel bir durum var mı?
Nedim Beyin önerdiği gibi üst yapı ve radye temeli aynı yerden ayırıp çözüm yapmak en iyisi,
Ama sizin çözümünüzdeki gibi yapmak isterseniz,
Ruhsat almak için aşağıdaki önerileri yapamanız uygun olur,
1. radye döşemelerde kalınlık farkı olduğundan, donatıları ankraj boyu kadar uzatıp, geçişleri ekteki gibi düzenleyiniz,
2. kolonlar birbirine yakın olduğundan elle zımbalama hesabı yapıp yeterli olduğunu gösteriniz,
3. üst donatıları ankraj boyları kadar uzatınız
1752155424492.png

Geri