Oğuzhan Ağar
Üye
Merhabalar kapalı çıkmalara duvar yükü tanımlarken sadece bir döşemede tanımlayınca kirişimde sorun oluyor diğer hiçbir kirişlerde yetersizlik vermiyor nedeni ne olabilir?
K05 kirişe çizgisel duvar yükü girince sorun oluyor sadece oraya giremedimprojenizde herhangi bir sorun göremedim biraz daha açıklama şansınız var mı?
duvar yükü girince kiriş donatı alanını artırmanız gerekiyor. kiriş donatı alanını artırınca bazı kolonlarda birleşim bölgesi kesme güvenliği hatası alıyorsunuz. ilgili düzenlemelerle bu problemler çözülebilir.K05 kirişe çizgisel duvar yükü girince sorun oluyor sadece oraya giremedim
@Rıdvan TURAN kirişin yönünü değiştirince hata düzeldi bir sorun teşkil eder mi?duvar yükü girince kiriş donatı alanını artırmanız gerekiyor. kiriş donatı alanını artırınca bazı kolonlarda birleşim bölgesi kesme güvenliği hatası alıyorsunuz. ilgili düzenlemelerle bu problemler çözülebilir.
ilgili linkleri inceleyiniz:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
evet.@Rıdvan TURAN kirişin yönünü değiştirince hata düzeldi bir sorun teşkil eder mi?
Donatılarım diğer kiriş ile beraber çalışıyor komşu mesnetler denk geliyor hepsine baktımevet.
donatılarınız diğer kirişlere devam etmez.
paylaşma şansınız var mı ?Merhabalar Rıdvan bey hayır S06 dan S04 e bağlamak yerine S04 sen S06 ya bağladım kiriş ters dönmedi
Şu an bilgisayar başında değilim ama geçince hemen paylaşayım.Siz kirişi silip sağdaki 45x60 kolondan soldaki 40x60 mı mesnetlediniz yoksa sadece ayarlardan mı yaptınızpaylaşma şansınız var mı ?
sadece ayarlardan yön değiştirdimŞu an bilgisayar başında değilim ama geçince hemen paylaşayım.Siz kirişi silip sağdaki 45x60 kolondan soldaki 40x60 mı mesnetlediniz yoksa sadece ayarladan mı yaptınız
Ben silip manuel olarak mesnetlemiştim.Kiriş üzerindeki kiriş numarası ve ölçüleri ters durmuyordu hepsi ile aynı idi en müsait zamanımda paylaşacağımsadece ayarlardan yön değiştirdim
ne fark ettide sorun ortadan kalktı bu şekilde ben anlamadım.Güncel projemi yükledim k05 kirişine bakabilirsiniz
Merhabalar rıdvan bey inanın ben de anlamadım eski attığım projeye duvar yükü girince hata veriyordu kirişi sağdan sola bağladım sorunsuz çalışıyor.İdecad i diğer cad uygulamalarından çok sevdiğim kullandığım bir uygulama fakat bence geliştirilmesi gereken birden fazla yönleri mevcut ar ge biriminin ilgileneceğinden şüphemiz yok tabiine fark ettide sorun ortadan kalktı bu şekilde ben anlamadım.