GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

MERHABA GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ SORUNUNU AŞAMIYORUM PERDE EKLEDİM BÜYÜTTÜM OLMUYOR
 

Ekli dosyalar

  • 111.cde
    15.1 MB · Görüntüleme: 25
--Kirişli plak döşeme olması sebebiyle tam rijit diyafram seçilerek çözülebilir.
--Toprak perdeleri bodrum katı tam olarak çevrelemediği için tek yüklemeli hesap seçeneği işaretlendi. Mimari hakkında fikir sahibi olmamakla birlikte toprak perdeleri bodrum kat boyunca devam ediyorsa ve en az 3 tarafı çevrelediği takdirde iki yüklemeli hesap seçeneği işaretlenebilir.
--Kolon kiriş birleşim bölgesi güvenliğinin sağlanmadığı elemanlar için kenarlarda kirişler bağlı olduğu kolonların orta noktasına yakın olacak şekilde kaydırıldı ve bazı kolonların boyutları arttırıldı.
--Zımbalama donatı hatası olan perdeye düzgün yayılı çiroz eklenerek zımbalama donatı hatası giderildi.
--İlgili yöndeki göreli kat ötelemesi problemi için o yönde kolon boyutları arttırılarak sınır değerin altına düşürüldü.
--Döşeme kalınlığı yetersizliği olan plak döşemelerin kalınlığı arttırıldı ve 15 cm olarak belirlendi. Plak döşemelere bağlı ilgili kirişlerin yüksekliği 36 cm den 50 cm e çıkartıldı.
-- 2018 deprem yönetmeliğinin kontrolünü zorunlu kıldığı kirişlerin kenetlenme boyu kontrolü seçeneği kiriş parametrelerinden işaretlendi.
-- Mimari hakkında fikir sahibi olmamam sebebiyle döşeme ve kiriş yüklerini değiştirmedim fakat kontrol edilmesinde veya gözden geçirilmesinde fayda olabilir.

Proje için alternatif önerim ektedir. Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • KUBİLAY PROJE ÖNERİSİ-.cde
    8.1 MB · Görüntüleme: 16
Geri
Üst