Göreli kat ötelemesi yüksek hatası

Merhaba, ekteki çelik projede tüm objeler kurtarmasına rağmen rapor alırken X ve Y yönlerinde göreli kat ötelemesi yüksek hatası alıyorum.
Ayrıca yine linkte eklediğim (ekran görüntüsü aldığım şekilde) yine rapor alırken böyle bir uyarıyı son zamanlarda birçok kez almaya başladım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 

Ekli dosyalar

  • PROJE.cde
    272.2 KB · Görüntüleme: 32
Göreli öteleme kontrolü, TBDY 2018 gereği sağlamak zorunda olduğunuz bir kontroldür. Ve işin doğası gereği çelik veya betonarme yapı yönetmeliklerinin maddelerinden daha üstün olan adeta bir anayasa gibi düşünün TBDY maddeleridir. Sağlamadığınız sürece çelik veya betonarme yönetmeliklerine yapının uyması bir anlam ifade etmez.

Göreli öteleme de 2 sınır değer vardır. Çelik yapıda duvar kullanmayacaksanız görseldeki seçeneği kullanınız.

1.png

Bunun yanı sıra girdiğiniz kolon ayağı birleşimi mafsallı, onu ankastre olacak şekilde değiştirdik. Ancak betonarme kolon ile sağlıklı birleşimin olması için betonarme kolonu birleşimi ortalayacak şekilde taşıyınız.

Rapor alırken karşılaşılan “Encountered a sharing violation while a accessing…” hatası program kurulum klasöründe rapor oluşturmaya yönelik dosyaların eksik kopyalanmasından ve silinmiş olmasından kaynaklanabilir. Sorunun çözümü için Linkteki işlem adımlarını uygulayınız.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhaba, söylediğiniz yöntemleri uyguladım, fakat hala göreli kat ötelemesi hatası alıyorum. Ayrıca bitişik nizam olduğu için betonarme kolonu birleşimi ortalayacak şekilde taşıyamıyorum.
 
Projenizde yukarıdaki iki durum:

1- Kolon ayağı birleşimleri
2- Göreli öteleme sınır değeri

anlatıldığı gibi düzenlendiğinde göreli öteleme hatsı ortadan kalkmaktadır.

Çizimler için sonrasında kolon ayağı tanımladıktan sonra ankraj yerleşimlerini ve aralıklarını düzenleyiniz. Sizin modelinizde iç içeydi ankrajlar, ardından çizimleri alınız.
 

Ekli dosyalar

  • PROJE (2).cde
    268.5 KB · Görüntüleme: 43
Geri
Üst