Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini arttırın

En üst kat perdenizin altında ve arakat kolonlarınızın altında sabit mesnetler var. Önce bunları düzeltin.
Bu hali ile projenizin tüm sonuçları baştan aşağı hatalıdır, kurtarma/kurtarmama ile ilgili herhangi bir yorum yapılamaz.
Analizden sonra 3 boyuttan önce analiz modelinizi, daha sonra düşey ve deprem hareketlerini animasyon yaptırarak modeli doğru kurup kurmadığınızı mutlaka kontrol edin.
1747374862035.png

Geometri kontrolü yapınız. S07 kolonunda katlar arasında kayma var. Bu durumu perspektif ekranda da görebiliyorsunuz.
Hatalı kolonu silin ve alt kattaki kolonu üst kata kopyalayarak düzeltilebilir.
1747394043362.png

Kiriş ve döşeme üzerine perde tanımlanamaz.
1747394736780.png

1747394171022.png

projenizi mevcut haliyle çözmeniz imkansız. sıfırdan başlayıp çözebilmeyi deneyiniz. asansör boşluğu yok? ekli dosyayı yeniden yaptım. şu var ki
çapraz odaları hiç bir zaman sevmedim ve yapmadım. bitişik nizamda zorunlu durumda yine içten 8.5 tuğla yine düzelttim. isterseniz mevcut projeyi kullanabilirsiniz. beton ve donatı metrajı mevcut projeden daha azdır.

Ekli dosyalar

Merhaba sizin attığıınız projeye göre kolon ve perdelerimi düzenledim yalnız hatalarım var yardımcı olabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

bu kadar düzeltebildim. zemin ve 1. katta s1 kolonu x yönü göreli kat hatası kaldı. 3. katta yazmış olduğum notlara bakınız . benim eklediğim dosyaya göre yukarda eklediğiniz dosya arasında 50 ton donatı fazlalığı var........?

Ekli dosyalar

kirişe saplanan konsol kirişler iptal edildi 1.2 bodrum p3 iptal edildi. hiç değilse bunlar düzeltilmeliydi. 19/05 2025 donatı metrajı 92 tona düştü çok fazla.

Ekli dosyalar

merhaba öncelikle çok teşekkür ederim yardımlarınız için yalnız şöyle ki p3 perdelerini mimariye göre eklemiştim.1 ve 2. bodrumda olması gerekiyor. projeye eklediğimde göreli kat ötelemesi yükses sistem rijitliiğini arttırın hatası alıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim.

Geri