göreli kat ötelemesi

selami1

Yeni Üye
ne yaptımsa göreli kat ötelemesi sorununu aşamadım. kolon boyutları büyüdü. yardımcı olurmusunuz. kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • göreli kat öteleme.cde
    5.2 MB · Görüntüleme: 22
ne yaptımsa göreli kat ötelemesi sorununu aşamadım. kolon boyutları büyüdü. yardımcı olurmusunuz. kolay gelsin.
150 cm den büyük kolonları perde komutu ile girip, konsol uçlarından bağlayın.
Bina içinde konsol çalışan K38 kirişini sağlama kiriş olarak düzenleyin.
sorun düzelmez ise düzenlediğinizi projeyi tekrar paylaşın.
İyi çalışmalar....
 
Son düzenleme:
GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ VE ZIMBALAMA SORUNUNU BİR TÜRLÜ AŞAMADIM. K38 ÖNÜNDE DUBLEKS MERDİVEN OLDUĞU İÇİN İŞLEM YAPAMIYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM.
 

Ekli dosyalar

  • GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ1.cde
    5.3 MB · Görüntüleme: 9
yapı içinde yönetmelik gereği konsol çalışan kiriş olmaz. Yapmanız gereken konsol değil olarak işaretlemek.
projenizde zemin sınıfı , deprem tasarım sınıfı ve boşluklar nedeniyle göreli kat ötelemesi sınırlarınız çok yüksek. x yönü göreli kat ve zımbalama sorun değil her şekilde çözüm bulunur. Öneride bulunabilmek için mimari projeye ihtiyaç var. Öteki türlü öneri boşuna olur. Mimari projeyi 2D olarak proje içine ekleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
 
ilginiz için teşekkür ederim kirişi konsol değil diyerek işaretledim. analiz sonrası aynı hatalar devam etmekte. mimari yi ekledim. tavsiyelerinizi bekliyorum. iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ11.cde
    4.9 MB · Görüntüleme: 6
kat ötelemesine nasıl bir çözüm bulabilirim
Öncelikle tbdy sihirbazı/tasarım spektrum sekmesinde dd-3 girilen değerler hatalı. deprem haritasından dd-3 deprem yer hareketi düzeyi için verilen katsayılar girilmeli. enlem, boylam koordinatları doğruysa "çevrimdışı" satırını tıkladığınızda programın hesapladığı değerleri de kullanabilirsiniz. (algoritmalar farklı olduğu için haritadan alınan değerler ile aralarında küçük farklılıklar olabilir.)


1654092935263.png


Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra , sonuçları tekrar değerlendirip, göreli kat öteleme sorunu ve olası çözümleri için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Üst yapı etkileşimli çözüm yapılmamış. Bu nedenle m01 merdivenin alt kolu temele bağlanmıyor. Temele mesnetenebilmesi için üst yapı etkileşimli çözüm seçeneğini işaretleyip, mesnetlenme uzaklığını arttrımanız -örneğin 60 cm. yapmanız- gerekiyor. üst yapı etkileşimsiz çözüm yapılacaksa merdivenin yapıdan bağımsız çözülmesi uygun olur.
 
Geri
Üst