Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk tasarımını pilyesiz kiriş olarak yapmıştım analizde hata vermiyordu daha sonra kirişlerimi pilyeliye çevirince kolon - kiriş birleşim bölgesinde kesme hatası verdi bunu nasıl çözebilirim?
İlk tasarımını pilyesiz kiriş olarak yapmıştım analizde hata vermiyordu daha sonra kirişlerimi pilyeliye çevirince kolon - kiriş birleşim bölgesinde kesme hatası verdi bunu nasıl çözebilirim?
Kolon kiriş kesme güvenliği, ilgili formül gereği mesnet al/üst donatı alanlarıyla bağlantılı.
Rıdvan beyin paylaştığı linklere ek olarak ; TBDY2018 sayfa 125 de ilgili başlığı incelemek size fayda sağlayabilir.
Kiriş ayarların da pilye oranına yönetmeliğin istediği "açıklık alt donatısının en az 1/3 ü mesnete kadar uzatılacaktır" miktarına kadar müdahele edebilirsiniz.