KAR YÜKÜ TASARIM ETKİSİ

srgnn

Yeni Üye
HAYIRLI GÜNLER EKTEKİ DATA DA ÇÖZÜM SAĞLADIM AMA KAR YÜKÜ İÇİN YÖNETMELİK GEREĞİ GİRMEM GEREKN KAR YÜKÜNÜ GİRİNCE HATA ALIYORUM. KONU HAKKINDA MALZEMELERİ DEĞİŞTİRMEDEN NASIL BİR ÇÖZÜM BULUNABİLİR.
 

Ekli dosyalar

  • HGR.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 10
KONU HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ. ACİLİYETİ OLAN BİR PROJE BU KONUDA TIKANDI YÜKÜNÜ DE EKSİK İŞLEMEK İSTEMİYORUM. TEŞEKKÜRLER
 
kar yükü için yönetmelik gereği girmem gerekn kar yükünü girince hata alıyorum
Yapınızda uygulamanız gereken kar yükü bölgesine ve yapının denizden yüksekliğine göre belirlenir. Yapınızda tanımladığınız kar yükü metrekareye çatıda 150 kg ve cephede 500 kg olarak tanımlanmış. Öncelikle yüklerinizin doğruluğunu kontrol etmenizi öneririm.

1694517245718.png
çatı kaplamasına tanımlanan kar yükü


1694516988237.png

cephe için tanımlanan kar yükü

1694516830466.png

Ayrıca yetersizlik görünen eleman aşıklardır. aşıklarınızı görselde paylaştığım gibi Tüm kesişimleri birleştir-böl komutuyla bölmeniz gerekmektedir.
Kullandığınız kesitiniz yetersizdir. Kesitinizi daha yeterli olacak bir kesitle ( upn160 uygun olabilir) değiştirmenizi ve kullandığınız kesiti aşıklar için uygun olan u ve l profillerden seçmenizi öneririm.

1694518904696.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
İLK ÇELİK PROJEM EKSİKLİK VE NOKSANLIKLARI YORUMLAMADA HATAM OLMAMASI ADINA BU UYARIYI NEDEN VERİYOR GÖZ ARDI EDİLEBİLİR Mİ.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    24.6 KB · Görüntüleme: 16
  • ÇLK.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 4
Geometri kontrolü, herhangi bir katta geometrik, yerleşim ve boyut olarak problemli objelerin varlığını kontrol etmek için kullanılır. Kontrol sonunda ekranda sonuçlar listelenir ve söz konusu objeler kullanıcı tercihlerine göre otomatik seçilir.

Sizin projenizde birleşimlerde bir problem görünmekte. Çapraz uç ve çapraz ek birleşimlerinizi kontrol ederek sorun olan bulon mesafesi, çapı vb sorunu ortada kaldırın.

aşağıda görselini paylaştığım çapraz birleşiminde kenar mesafelerinde yetersizlik bulunmakta. bu sorunları gidermeniz gerekmektedir.

1694599644239.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst