NYILMAZ":tk6x7zey' Alıntı:
Taşıcı sistem davranış katsayısı ile ilgi veri girişiniz hatalı. Belki üst rijit bodrum kat numarası demek istediniz. Onu değişik girmek istediniz. Ama bu veri girişi hatalı. Taşıyıcı sistem davranış katsayısı katlara göre girilmiyor ki. Kattan bağımsız da değil, sistemin bütünü ile alakalı. Sistemin tamamının x yönündeki davranışı yada tamamının y yönündeki davranışı göz önüne alınır.
Merhaba. İlk mesajımda cümlemin gelişinden siz sorumu öyle anladınız. Rijit bordum kat ile davranış katsayısının farklı şeyler olduklarını pekâlâ biliyorum. O sebeple X yönünde sadece 1 kolonum olduğunu ve geri kalanının perde olduğunu belirterek R: 6 dedim. Anlatabildim umarım. İlginiz için de teşekkür ederim ayrıca.
Levent Bey, sizin yazdığınızı da inceliyorum.
Bizim programda girdiğimiz kısım Taşıyıcı Sistem Davranış Katsayısı olan R'dir. Sizin bana verdiğiniz ilgili madde, Deprem yükü azaltma katsayısı ile ilgili. Yani bizim sisteme gireceğimiz katsayıyla değil, hesaplarla ortaya çıkan azaltma katsayısının bulunmasıyla ilgili diye düşünüyorum. Fakat araştıracağım yine de.
Bir de, Levent Bey sizin verdiğiniz ilgili maddeyi baz alıp her iki yönde de R'yi 4 alıp, süneklik düzeyini de Normal seçince bu defa da şu hatayı veriyor: "Normal sistem seçilmiş ve perde kesme kuvvetleri toplamının, toplam taban kesme kuvvetine oranı 0.75'den küçük." ve buradan da programınızdaki Deprem yönetmeliği genel raporunda bulunan "R katsayısının seçim nedeni" tablosunda, ok işaretleriniz beni karma sistem seçimine yönlendiriyor.
Ve dediğim gibi su basman perdesidir verdiğim perdeler fakat X yönünde 0.22 çıkıyor alfa s değeri. Garip değil mi?
Bir de şunu sorayım, P3 isimli L tipi perdemde yatay doğrultuda 240 cm görülen perde kısmının tümü perde olarak hesaba katılıyor mu?
Cevaplarınızı bekliyorum. Ayrıca projede benim yanlış girdiğim noktalar var ise, kendinizce doğru olan halini projeye işleyip bana gönderir misiniz?
Teşekkür ederim.