Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KASET DÖŞEME TİPİK KİRİŞ TANIMLAMASI HATALI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Perii

Üye
Proje analiz hatası veriyor. Geometrik kontrol yapınız uyarısı veriyor. Hataları bir türlü düzeltemedim.

Son düzenleme:
Analiz esnasında sorun olan noktanın koordinatları analiz diyaloğunda verilir ayrıca 3B modelde kırmızı ok ile bu nokta işaret edilir.
Merdivenleri kontrol ediniz.
1721907050462.png

Bu döşemelerde kaset kullanılmış fakat uzun yönde bir diş bulunmuyor. Bundan dolayı geometri kontrolünde hata alıyorsunuz.
Geometri kontrolündeki bu uyarıyı dikkate almayınız
1721908104360.png

Komşu döşemeler ile diş sürekliliği sağlanmadığı için bu uyarıyı alıyorsunuz.
Diş sürekliliği sağlanmadığı için kaset döşeme dişi konsol olarak tespit edilmiş.
Kısa konsol döşemeleri plak döşeme olarak tanımlamanız daha uygun olabilir.

1721908275807.png

Kaset döşemelerde büyük boşluklar kullanarak dişleri konsol olarak çalıştırmayınız.
Tali kirişlerle çerçeve oluşturmanız ve gereken durumlarda kolon ilave etmeniz uygun olur.
1721908599524.png

Kısa konsol kaset döşemelerini plak olarak tanımlamanız uygun olur.
1721909994207.png

özet raporunda tüm sürekli temellerde gerekli donatı koşulları sağlanmıştır dese de ,açılımda kiriş donatıları yoktur. Yanıltmasın sizi.

özet raporunda tüm sürekli temellerde gerekli donatı koşuları sağlanmıştır demesi yanıltmasın . açılımlarda kiriş donatısı yoktur.

Analiz esnasında sorun olan noktanın koordinatları analiz diyaloğunda verilir ayrıca 3B modelde kırmızı ok ile bu nokta işaret edilir.
Merdivenleri kontrol ediniz.
Ekli dosyayı görüntüle 44186

Bu döşemelerde kaset kullanılmış fakat uzun yönde bir diş bulunmuyor. Bundan dolayı geometri kontrolünde hata alıyorsunuz.
Geometri kontrolündeki bu uyarıyı dikkate almayınız
Ekli dosyayı görüntüle 44187

Komşu döşemeler ile diş sürekliliği sağlanmadığı için bu uyarıyı alıyorsunuz.
Diş sürekliliği sağlanmadığı için kaset döşeme dişi konsol olarak tespit edilmiş.
Kısa konsol döşemeleri plak döşeme olarak tanımlamanız daha uygun olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 44188

Kaset döşemelerde büyük boşluklar kullanarak dişleri konsol olarak çalıştırmayınız.
Tali kirişlerle çerçeve oluşturmanız ve gereken durumlarda kolon ilave etmeniz uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 44189

Kısa konsol kaset döşemelerini plak olarak tanımlamanız uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 44194
Çok teşekkür ederim

merhabalar hocalarım herkese kolay gelsin. daha önceden de yazmıştım kaset döşemeler de tipik kiriş tanımlama hatası ile ilgili. malesef bu sorunu bir türlü aşamıyorum. projemi ekledim sizden ricam bir bakabilir misiniz? bu sorunu geçemeyince hem kasetlerin çizimini alamıyoruz hem de metraj da ne kadar demir gittiğini göremiyoruz.

bir diğer sorum da döşemelerde de, kaset de donatı seçimi ekranında 8 lik demiri seçmediğim halde 8 lik olarak atıyor demirleri nedendir acaba?

Ekli dosyalar

Geometri kontrolündeki "kaset döşeme tipik kiriş tanımlaması hatalı" hatalarını tipik diş belirleme komutu ile düzeltebilirsiniz.
Kaset döşemelerde iki yönde birer adet tipik diş tanımı yapılmalıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

K40 ve K46 çapraz kirişlerini kaldırmanız uygun olabilir.
1732613675627.png

kaset de donatı seçimi ekranında 8 lik demiri seçmediğim halde 8 lik olarak atıyor demirleri nedendir acaba?
Döşeme dağıtma donatıları otomatik olarak Ø8 seçimi yapılır. İsterseniz analizden sonra değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki sorun kaset döşemeye çevirme işleminde referansın döşeme ortasından belirlenmesinden kaynaklıdır.
Bu döşemelerde referans olarak K04 ve K05 kirişleri referans olarak tanımlanırsa sorun düzelecektir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1732615560940.png

Döşemenin bir yönde birden fazla sürekliliği varsa tipik kiriş olarak bir adet tanımlanabildiği için süreklilik sağlanmayan döşeme geometri kontrolünde hata verecektir. Bu durum ihmal edilebilir.
Her iki kiriş için detay alınmak istenirse tipik kiriş değiştirilerek tekrar analiz alınmalı ve iki ayrı çizim birleştirilmelidir.
1732615879591.png

hocam çok teşekkür ediyorum cevabınız için. fakat o eğik kirişleri kaldırınca aşırı bir sehim yapıyor döşemem o yüzden atmıştım. projemde mimari olarak odalara çok fazla kiriş girdiği için müteahhit illa kaset döşeme diye tutturdu. yani kısacası sormak istediğim bu kaset döşeme yapma taraftarı değilim ama kaset döşemede o tipik kiriş sorununun başka bir çözümü yok mudur acaba?

bu kardeşiniz bir mühendis olarak Adıyaman da statik proje müellifliği yapmaya çalışıyor, 6 şubat depreminde de Adıyaman da idim. 36 tane yıkılan binadan sadece 32 tanesi yapı denetimliydi ve o 32 binanın neredeyse tamamı asmolen ve kaset döşeme idi.

hocam çok teşekkür ediyorum cevabınız için. fakat o eğik kirişleri kaldırınca aşırı bir sehim yapıyor döşemem o yüzden atmıştım. projemde mimari olarak odalara çok fazla kiriş girdiği için müteahhit illa kaset döşeme diye tutturdu. yani kısacası sormak istediğim bu kaset döşeme yapma taraftarı değilim ama kaset döşemede o tipik kiriş sorununun başka bir çözümü yok mudur acaba?

bu kardeşiniz bir mühendis olarak Adıyaman da statik proje müellifliği yapmaya çalışıyor, 6 şubat depreminde de Adıyaman da idim. 36 tane yıkılan binadan sadece 32 tanesi yapı denetimliydi ve o 32 binanın neredeyse tamamı asmolen ve kaset döşeme idi.
Merakımdan sormak istedim. Kaset döşeme olarak çözülen projeler uygulamada asmolen döşeme olarak yapılıyor. Birçok ilde ise asmolen döşeme ve asma katlar iptal edildi bu depremden ötürü. Adıyaman'da özellikle buna rağmen belediyeler asmolen döşemeye müsaade ediyor mu? Ayrıca asma katlar yapılıyor mu? Cevap verebilirseniz memnuniyet duyarım.

kaset tipik kiriş isimli projenizin deprem yönünden riskli olduğu yönündeki görüşünüze katılıyorum. projeniz plak döşeme yönünden uygun
olup ekli dosya plak döşeme olarak modellenmiştir. dosyayı açınca analiz yapınız. donatı metrajı kasetten 2 ton azdır.

Ekli dosyalar

Merakımdan sormak istedim. Kaset döşeme olarak çözülen projeler uygulamada asmolen döşeme olarak yapılıyor. Birçok ilde ise asmolen döşeme ve asma katlar iptal edildi bu depremden ötürü. Adıyaman'da özellikle buna rağmen belediyeler asmolen döşemeye müsaade ediyor mu? Ayrıca asma katlar yapılıyor mu? Cevap verebilirseniz memnuniyet duyarım.
hocam aslında statik olarak kaset dediğimiz şey, dediğiniz gibi asmolen döşeme bence, kaset daha farklı bir şey. burada da kaset diye uygulanan şey aslında çift kirişli asmolen resmen.
depremden sonra belediye yönetmeliğin dışına çıkıp kendi yönetmeliğini paylaştı. örneğin perdeler 30/180 den küçük, kolonlar 2 kattan sonra 40/70 den küçük, kirişler 30/60 dan küçük kabul edilmiyor artık. depremden sonra sadece bir tane kaset döşeme projem oldu (o da dediğim gibi mecburiyetten yoksa müteahhit iptal edecekti projeyi) onu da 2 tane yapı denetim kaseti iptal edin ya da fesh ederiz dediler ve fesh ettiler. ama proje belediyeye gidince belediye şartları sağlayan kaset döşemeye onay veriyor. yani o devrilme momentleri falan sağlayınca, perde oranı fazla ise bir şey demiyor.

kaset tipik kiriş isimli projenizin deprem yönünden riskli olduğu yönündeki görüşünüze katılıyorum. projeniz plak döşeme yönünden uygun
olup ekli dosya plak döşeme olarak modellenmiştir. dosyayı açınca analiz yapınız. donatı metrajı kasetten 2 ton azdır.
hocam çok teşekkür ederim ilginiz için. projeyi zaten plak döşeme olarak çözmüştüm ilk başta fakat o çıkmaların hepsi kapalı çıkma ve hep odaların ortasından kiriş geçiyor. 30/60 dan küçük kirişi kabul etmiyor belediye. o 60 cm yüksekliği 45 ya da 50 ye düşürmek için görüştüm ama kabul etmediler. hatta kat yüksekliğini 3.5 m yapıp asma tavan tarzı bir uygulama fikrini bile önerdim ben fakat mimari kaygılardan dolayı kaset (yani köpük ) döşeme olmazsa iptal edeceğini söyledi müteahhit o yüzden mecburiyetten kasete döndü proje. projenin son halini ekledim. bazı kolon ebatlarını büyüttük ve perde ekledik bazı yerlere.

Ekli dosyalar

hocam çok teşekkür ederim ilginiz için. projeyi zaten plak döşeme olarak çözmüştüm ilk başta fakat o çıkmaların hepsi kapalı çıkma ve hep odaların ortasından kiriş geçiyor. 30/60 dan küçük kirişi kabul etmiyor belediye. o 60 cm yüksekliği 45 ya da 50 ye düşürmek için görüştüm ama kabul etmediler. hatta kat yüksekliğini 3.5 m yapıp asma tavan tarzı bir uygulama fikrini bile önerdim ben fakat mimari kaygılardan dolayı kaset (yani köpük ) döşeme olmazsa iptal edeceğini söyledi müteahhit o yüzden mecburiyetten kasete döndü proje. projenin son halini ekledim. bazı kolon ebatlarını büyüttük ve perde ekledik bazı yerlere.
kaset tipik kirişli projeniz plak döşeme olarak düzenlenmiş olup yükseklikleri 25x60 yaptım.

Ekli dosyalar

Geri