muhendis35
Üye
Kolon kiriş kesme güvenliğini sağlamıyor. sebebii nedirrr ?..yardım ederseniz sevinirimm....şimdiden tsekkürler herkesee...
Mimari proje elveriyorsa S40 ve S42 kolona akslarına göre 5 cm kaçıklık vermeniz birleşim güvenliği sorununu çözer. İlgili kolonların X boylarını Birleşim daha küçük boyutta tanımlayabilirsiniz. Ayrıca Kolonlarda 14 lük ten küçük boyuna donatı çapı kullanmayın.muhendis35":1c43179k' Alıntı:sistem cok düzgün görünüyo ama bir türlü S40 il S42 kolonu kesme güvenligini sağlamıyo...beton sınıfınıda arttırdımm..mimarii acıdan oraya poligon kolonda koyamıyorumm....nasıll olcak yaaa yardım ederseniz sevinirimm((...projee ektedirrr...
İlgili kolonlarda 6 tane donatı yeterli , Kolon aplikasyon planı aldıktan sonra çizimlere müdahale edebilirsiniz, Çizimlere müdahale etmek istemezseniz, Betonarme diyaloğunda kolon donatı adedini artırabilirsiniz.muhendis35":2bhjhrqh' Alıntı:ewtt neden dairesel kolonlarda böle bi sonuç ikilemi varr...ben bu kolonlara fazla demir mii attırayım yanii..ne olucakk ?
Merhaba,tasarim":3suvyx3u' Alıntı:Selamlar ... yapmış olduğun projede 3 adet kolonun B hatasını gideremedim. ayrıca 29 - 30 - 31 nolu kirişleri de ne yaptıysam çözüm alamadım. acaba ben mi yanlış yaptım. dosyayı ekte sunuyorum 4 blok bi bina bodrum katı arazinin eğimli olması sebebi ile 4 m yaptım. şimdiden teşekkürler....
Önerilerim;i.m furkan":21m84xw1' Alıntı:gönderen i.m furkan » 30 Kas 2020, 14:42
ben yeni mezunm eski projeleri çizerek öğrenmeye çalışıyorum elimde bir proje vvar ve s02 diye kolonun kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmıyor hatasını düzeltemedim acaba projeyi atsam yardımcı olur musunuz ve hatalarım varsa söyler misiniz?
cvlngnr":1a75we3l' Alıntı:merhaba,
projemde bir kolonda bir türlü kolon kiriş birleşim kesme güvenliği hatasını aşamıyorum. kolon boyutlarını artırdığımda ise başka kolonlarda da aynı hatayı veriyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.