V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Perde gruplarında sürtünme kesmesi hatası alıyorum

İLKER OĞUZ

Yeni Üye
Projede perde gruplarında sürtünme kesmesi hatası alıyorum. Boyutları büyütmeden çözmeye çalıştım ama orta bölgeye ne yaptıysam hata geçmedi. Ayrıca yeni sürümde perdelere uzun çiroz da atıyor onu da kaldırmanın bir seçeneği var mı?

Sürtünme kesmesini gövdedeki boyuna (düşey) donatı çapını arttırarak çözmeye çalıştınız mı? Bu arada model dosyanızı da paylaşırsanız daha isabetli cevaplar gelir.

öncelikle bodrumunuz rijit bodrum tanımına uymuyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linki inceleyiniz. fiber model ile kapasite tasarımlarını da kontrol etmeniz gerekir.
bodrum kat 17" ve 28" akslara bir anlam veremedim mimari olmayınca. illa kot verilecekse ana aksa kadar taşıyıp oradan kot vermek daha doğru geliyor.
bunlara göre analiz yaptıgınız da çıkan hatalarla ilgili projenizi tekrar gözden geçirmeniz gerekir.

öncelikle bodrumunuz rijit bodrum tanımına uymuyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linki inceleyiniz. fiber model ile kapasite tasarımlarını da kontrol etmeniz gerekir.
bodrum kat 17" ve 28" akslara bir anlam veremedim mimari olmayınca. illa kot verilecekse ana aksa kadar taşıyıp oradan kot vermek daha doğru geliyor.
bunlara göre analiz yaptıgınız da çıkan hatalarla ilgili projenizi tekrar gözden geçirmeniz gerekir.
Hocam, kot farkından dolayı aksları attım bodrum katta. mimar bu şekilde kot vermiş ben de ona göre attım. acaba bu kademelerden dolayı mı sürtünme kesmesini alıyorum? fiber modeli ve kapasite tasarımlarını nasıl yapmalıyım?

ana akslara bu kadar yakın mesafede kot farkı tanımlamak taşıyıcı sistem açısından düzensizlik oluşturur elbette. Ancak kot farkı olan döşemeler süreklilik ve mesnetlenme koşulları dikkate alınarak katın rijit diyaframına dahil edilmeyebilir. ( projenizi açamıyorum şu an ) hatırladığım kadarı ile siz de böyle bir durum söz konusu değildi. Ancak mimar ile konuşup kot değişim yerlerini ana aksları ile uyumlu yaparsanız bunun faydasını net bir şekilde görürsünüz. diğer yandan analiz ayarları sekmesinden (genel-kolon-kiriş-perde) diyalog kutularında fiber model seçeneğini işaretlerseniz kapasite kontrolü yapılır. rijit bodrum işaretini kaldırmanız ile birlikte de çok fazla hata çıkıyor. bu yüzden üzerinde biraz çalıştıktan sonra tekrar paylaşım yapılabilirsiniz veya [email protected] adresine atarsanız da bakabilirim tercihinize bağlı. unutmadan kolon ve perdeler için üst kat donatılarını minimum olarak kullan seçeneği ile perde başlıklarını tüm katlarda aynı kullan seçeneklerini aktif etmeyi de unutmayın.

Geri